VODA UŠLA U DOMOVE, PREKINUT SAOBRAĆAJ, PRORADILA KLIZIŠTA: Posle obilnih padavina poplave u zvorničkom kraju (FOTO)

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

31. 05. 2023. u 14:25

ZBOG obilnih padavina proteklog dana i noći, bujični potoci su izazvali štete u 20 mesnih zajednica na području grada Zvornika. Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović i Miloš Tomić, zamenik oposetili su teren.

ВОДА УШЛА У ДОМОВЕ, ПРЕКИНУТ САОБРАЋАЈ, ПРОРАДИЛА КЛИЗИШТА: После обилних падавина поплаве у зворничком крају (ФОТО)

Foto:V Mitrić

- Najgora situacija  je u mesnoj zajednici Cer, gde je voda ušla u pet stambenih objekata, ali i u šest pomoćnih objekata i garaža. Štete su prijavljene u 20 mesnih zajednica od jutros, pre svega na putnoj infrastrukturi. Došlo je do prekida saobraćajnica, pokretanja klizišta. Naše ekipe su na terenu i očekujemo da će do kraja dana stanje da se popravi, barem toliko da se život nastavi da odvija u normalnijim uslovima - istakao je gradonačelnik Ivanović. 

Voda je ušla u osam kuća i to u šest u Ceru, Đulićima i Oraovcu. Aktivirana su i pojedina klizišta. Nanosa ima na putevima, a pod vodom je i poljoprivredno zemljište.

Radnici Službe civilne zaštite, Profesionalne vatrogasno spasilačke jedinice i Odeljenje za stambeno komunalne poslove i poslove saobraćaja su na terenu, angažovana je mehanizacija za čišćenje, a prioritet su domaćinstva gde je voda ušli u kuće, kao i lokalni putevi gde ima dosta nanosa blata i šljunka.

Popunjenost korita reka Hoče i Sapne je oko 50 posto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?