UČENICI SREDNJE ŠKOLE "28. JUNI" IZ ISTOČNOG SARAJEVA IZRADILI AUDIO-BAJKE: Važnost knjige i čitalaštva

M. REGOJE

07. 06. 2023. u 08:35

UČENICI odeljenja I-3 Srednje škole "28. juni" iz Istočnog Sarajeva, koji se obrazuju za zanimanje tehničar informacionih tehnologija, sa odeljenjskim starešinom prof. Markom Konjokradom, svojim projektima i potezima u poslednjih godinu dana promovisali su važnost knjige i čitanja.

УЧЕНИЦИ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ 28. ЈУНИ ИЗ ИСТОЧНОГ САРАЈЕВА ИЗРАДИЛИ АУДИО-БАЈКЕ: Важност књиге и читалаштва

Privatna arhiva

- Oni su u toku školske godine najpre izradili audio-knjigu sa bajkama za naše najmlađe sugrađane i poklonili je vrtiću i Dečjem odeljenju Matične biblioteke a, uporedo s tim, prateći naslove na stepenicama u školskom holu, sakupili upravo knjige sa tim naslovima za školsku biblioteku i tako ih stavili na raspolaganje našim učenicima i profesorima - poručili su iz ove škole.

Dodaju da su učenici, pored toga što su bili društveno korisni, na najbolji način promovisali važnost knjige i čitalaštva za sve, a posebno za srednjoškolsku populaciju.

Iz srednje škole "28. juni" podsećaju da je ova aktivnost posebno važna danas kada moderna tehnologija i mobilni telefoni sve više teže da istisnu tradiciju klasičnog čitalaštva.

Ostavili trag u školi

UČENICI ovog odeljenja, osim što su obogatili police školske biblioteke, svojom zanimljivom pričom o važnosti knjige i čitalaštva ostavili su trag u ovoj školi.

- Svaka generacija naših učenika nam je ostavila neizbrisiv trag, kao krunu njihovog školovanja i našeg zalaganja u njihovo obrazovanje - poručuju iz Srednje škole "28. juni".

- Ova aktivnost je veoma važna, ukoliko imamo u vidu da čitanjem razvijamo naše mentalne sposobnosti, obogaćujemo rečnik, širimo znanje, razvijamo analitičko mišljenje i kreativnost - poručuju srednjoškolci i podsećaju da se čitati može u parku, autobusu, u školskom holu...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave