DELA VREDNIH RUKU: Sajam narodnih rukotvorina otvoren u okviru "Vidovdanske svečanosti Ugljevik 2023" (FOTO)

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

28. 06. 2023. u 20:54

U UGLjEVIKU je otvoren jednodnevni Sajam narodnih rukotvorina u okviru tradicionalne manifestacije "Vidovdanske svečanosti Ugljevik 2023".

ДЕЛА ВРЕДНИХ РУКУ: Сајам народних рукотворина отворен у оквиру Видовданске свечаности Угљевик 2023 (ФОТО)

foto V Mitrić

Sajam je okupio 32 izlagača na platou ispred Centra za kulturu "Filip Višnjić". Veliki broj posetilaca imao je priliku da vidi ručno rađene narodne nošnje, vezove, kozmetiku, predmete rađene dekupaž tehnikom, proizvode od meda i kolače.

Ovu tradicionalnu manifestaciju otvorio je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić koji je zahvalio svim izlagačima, organizatorima i svim prisutnim jer prema njegovim rečima na ovaj način čuvaju srpsku kulturu, tradiciju i običaje.

-Važno je da očuvamo i naše starine, jer su one blago. Važno je da bake, majke, supruge, sestre, kćerke imaju svoje posebno mesto u celokupnom društvu u kojem su one stub društva i porodice-rekao je Perić.

Predsednica Kola srpskih sestara “Sveta Marija Magdalina” iz Ugljevika Anđa Srijemac rekla je da se proslavlja 120 godina sestrinstva, te 150 godina od rođenja Nadežde Petrović, osnivača kola srpskih sestara i Vidovdan za koji je rekla da nije samo dan već vekovi u srpskom narodu.

Organizatori sajma su Crkvena opština Ugljevik, Kolo srpskih sestara “Sveta Marija Magdalina”, Boračka organizacija Ugljevik, opštinska Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, Centar za kulturu “Filip Višnjić”, a pokrovitelj je opština Ugljevik.

Otvaranju sajma prethodio je bogat kulturno-umetnički program.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!