DA BAR NA KRATKO ŽIVE BEZBRIŽNO: Mališani sa Kosmeta, njih 46, gosti Bijeljine

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

29. 06. 2023. u 20:32

U BIJELjINU je 24. juna stiglo 46 dece iz kosovsko-metohijskih opština Goraždevac, Klina i Gračanica, a gradonačelnik Ljubiša Petrović danas je za njih organizovao prijem i podelio im poklone.

ДА БАР НА КРАТКО ЖИВЕ БЕЗБРИЖНО:  Малишани са Космета, њих 46, гости Бијељине

foto V Mitrić

- Kada pogledam sve vaše bezbrižne osmehe preplavi me radost, jer znam da smo uradili nešto dobro. Uvek nam je drago kada nas posetite, a ja ću se potruditi da vam uzvratim u najskorije vreme - rekao je gradonačelnik Petrović obraćajući se deci i svim prisutnima, zahvalivši se  gostima na poseti, ali i porodicama domaćinima koje su ih u svoje domove primili.

Goraždevac je bratska opština, sa kojom je Povelju o bratimljenju Grad Bijeljina potpisao još pre deset  godina, a Darko Kolašinac, predsednik privremenog organa opštine Peć sa edištem u Goraždevcu, je istakao zahvalnost na gostoprimstvu prema deci iz ove opštine.

- Hvala svima koji su omogućili našoj deci ovih nekoliko dana mira i bezbrižnsti, koji su im preko potrebni. Situacija na Kosovu i Metohiji je zaista teška, a napetost se oseti u svim sferama života. Radujem se danu kada ćemo ponovo živeti normalno i kada ćemo i mi ovako moći da dočekamo decu i naše prijatelje iz Bijeljine - zaključio je Kolašinac.

Prijem je odisao bratskom ljubavlju, koji je upotpunilo izvođenje pesme bijeljinskih gostiju iz Metohije „Pećka kandila“. Među gostima, ove godine ponovo se našla i trinaestogodišnja Anđelina Pavlović iz Goraždevca, koja je istakla da je u projektu učestvovala već četiri puta.

Inače ovaj poseta deo je projekta „Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske“, koji uspešno sprovode već 12 godina Srbija i Republika Srpska.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije