"AKO NEMA IMOVINE, NEMA NI REPUBLIKE SRPSKE" Dodik: Nikakve odluke lažnog visokog predstavnika nećemo prihvatiti

Tanjug

01. 07. 2023. u 14:27

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je, na obeležavanju 31 godine od stradanja Srba u Podrinju, da je visoki predstavnik Kristijan Šmit, "baš danas kad Srbi obeležavaju veliko stradanje" najavio donošenje neke odluke i poručio da Republika Srpska neće prihvatiti nijednu odluku "lažnog visokog predstavnika".

АКО НЕМА ИМОВИНЕ, НЕМА НИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Додик: Никакве одлуке лажног високог представника нећемо прихватити

Foto: predsjednikrs.net/B.Zdrinja

Dodik je poručio da visoki predstavnik u BiH nije legalan, prenela je Radiotelevizija Republike Srpske.

- Baš danas kad Srbi obeležavaju veliko stradanje, Šmit je najavio konferenciju za novinare da, kao, donese neku odluku - naveo je Dodik i istakao da Srpska neće prihvatiti nikakve "kazne".

Dodik je rekao da je "Republika Srpska država, svidelo se to nekome ili ne".

- Žele da nam oduzmu imovinu, a ako nemamo imovinu mi smo prazna ljuštura. Zato ćemo je braniti i nećemo prihvatiti odluke koje su protiv Republike Srpske. Mi nismo spremni da pognemo glavu, Srpska nijednu odluku lažnog visokog predstavnika neće priznati. Republika Srpska je stvorena i branjena voljom svog naroda - poručio je Dodik.

Rekao je da će stranci danas trajno podeliti BiH, te istakao da je san slobodna Srpska, a ne zablude u BiH. On je ocenio da stranci i Sarajevo pripremaju završnu fazu oduzimanja imovine Republici Srpskoj i naveo da ako nema imovine, nema ni Republike Srpske.

- Mi znamo kako ćemo je odbraniti. Nikakve odluke nećemo prihvatiti, ni Ustavnog suda (BiH) ni neimenovanog visokog predstavnika - kaže Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

MOLIM VAS, POMOZITE MI! Umro 15-mesečni sin legendarnog sportiste - on ne može da dođe sebi od bola