DO KRAJA BILA NA NOGAMA: Preminula Bosa Salatić (103), najstarija Srpkinja u RS

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

09. 07. 2023. u 20:29

BOSA (Matova) Salatić (103), poreklom iz familije Uljarevića, najstarija Srpkinja u Republici Srpskoj, preminula je danas u porodičnoj kući u Baljacima, nadomak Bileće.

ДО КРАЈА БИЛА НА НОГАМА: Преминула Боса Салатић (103), најстарија Српкиња у РС

foto V Mitrić

Mada je bila uveliko u drugog veku života, baka Bosa je do poslednjeg dana bila, ne samo pokretna, već i bistrog uma, puna ljubavi i pažnje za sve koji su joj dolazili ili se telefonom javljali.

Nema kuće, u kraju, koja ne pamti blagodeti, toplinu i lepe reči i njenog rano preminulog supruga Mate. Takva su im sva deca, kao i brojna unučad i praunučad. Meštani i rodbina kažu da nikom nije bila na teretu ni trena ni u ovim godinama.

- Dobre, pozitivne misli, ljubav prema bližnjim svojima i svim dobrim ljudima, činjene dobrih dela, vredan rad i trud, radovanje i tuđem uspehu, ne samo svom – bio je “recept“ bake Bose za dug život, uz maksimalnu umerenost u svemu i strpljenje, što je za života svedočila.

Starost joj je posebno ulepšao sin, profesor dr Milosav Miša Salatić, nekadašnji ugledni lekar, kardiolog i univerzitetski poslenik u Tuzli, a potom skoro tri decenije lekar u Norveškoj i Švedsko. Miša se u međuvremenu vratio iz inostranstva i nastavio život u Trebinju. Svaki vikend provodio je sa majkom na pradedovskom ognjištu.

- E, nema takvog sina kao što je Miša - pričale su komšije Salatića. - Miša nije davao baki Bosi da umre. Baka i Miša bili su primer pozitivne energije za sve nas, koji svi treba da slede. Zato svi baku Bosu žalimo do neba i sa Mišom smo svi srcem. Nema više naše drage nake Bose, koja nas je znala i da uteši, pouči, nauči, pomogme, posavetuje. Kao i svoju rođenu decu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)