ZA KRAJ SAJAM DOMAĆE RADINOSTI: Sutra se završavaju ovogodišnji Dani dijaspore u Loparama

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

29. 07. 2023. u 17:43

SAJMOM domaće radinosti, na kom će biti predstavljena kulturno blago Majevice, sutra će biti završeni programi ovogodišnji Dana dijaspore koje tradicionalno već 12 godina organizuju opština Lopare i Udruženje Majevicana iz Švajcarske.

ЗА КРАЈ САЈАМ ДОМАЋЕ РАДИНОСТИ: Сутра се завршавају овогодишњи Дани дијаспоре у Лопарама

V Mitric

Predvodiće mu prijateljski nadmetanje na turniru u malom fudbalu a potom je predviđen koncert Peđe Medenice.

Inače, programi privrednog, kulturnog, sportskog i duhovnog sadržaja počeli su prošle nedelje. Danas je održan Privredni forum na kom je dogovoreno dalje investiranje rasejanja u zavičaj.

Dr Rado Savić načelnik opštine kaže da su dani protekli u lepom raspoloženja i druženju ali i u znaku dogovora i razgovora sta da se učini da u  zavičaju bude još bolje u svakom pogledu. Dr Zelimir Nešković poslanik u Parlamentu BiH podsetio je da je rasejanje bilo uz zavičaj kad je bilo najteže uključujući borbu protiv korona virusa.

Odbornik Skupštine grada Loznica Zane Šaulić koji je bio gost manifestacije u ime grada Loznica rekao je da se vidi jasno da su Lopare prestonica dijaspore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!