LEČIO I NEIZLEČIVO: Bijeljina proslavila slavu, Svetog Pantelejmona

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

10. 08. 2023. u 09:17

BIJELjINA je juče obeležila slavu grada, Svetog Pantelejmona.

ЛЕЧИО И НЕИЗЛЕЧИВО: Бијељина прославила славу, Светог Пантелејмона

Foto:V.Mitrić

U litiju se slilo mnoštvo ljudi za spas i napredak Bijeljine od crkve svetog Georgija, gde je večernje bogosluženje predvodi episkop zvorničko tuzlanski Fotije sa brojnim sveštenstvom, do platoa ispred Gradske kuće, gde je lomljen slavski kolač. Kumovi gradske slave ove godine su bili đaci generacije osnovnih i srednjih škola.

Gradonačelnik  dr Ljubiša Petrović je Sembercima poželeo dobro zdravlje, prosperitet i napredak na svim poljima i da Sveti Pantelejmon sačuva i obasja put kojim se svi zajedno kreću. Episkop  Fotije  istakao je da se pravoslavci uzdaju u Boga živoga, kao i u  Svetog Pantelejmona, koji je bio lekar po zanimanju i darom Božjim je lečio i neizlečive bolesti.

​Na prvoj „Pantelinskoj trpezi“  Bijeljinci su pose lomljenja slavskog kolača mogli da uživaju u raznim posnim đakonijama koje su pripremile vredne ruke semberskih domaćica. Na platou je bilo izloženo slavsko posluženje dvanaest timova, koji su se nadmetali u kulinarstvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije