STANIVUKOVIĆ O SPOMENIKU KRALJU TVRTKU I KONTROMANIĆU U SARAJEVU: Prisvajanje srednjovekovnog srpskog vladara - grubo prekrajanje istorije

Novosti online

29. 08. 2023. u 16:30

PREKO puta Predsedništva BiH sinoć je postavljen spomenik kralju Tvrtku I Kontromaniću, a gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković podsetio je da je kralj Tvrtko bio kralj Srba, Bosne, Primorja i Zapadnih strana i da je krunisan u manastiru Mileševa.

СТАНИВУКОВИЋ О СПОМЕНИКУ КРАЉУ ТВРТКУ I КОНТРОМАНИЋУ У САРАЈЕВУ: Присвајање средњовековног српског владара - грубо прекрајање историје

Draško Stanivuković, Foto A. Čavić

Njegovu reakciju prenosimo u celosti: 

- Banja Luka će ispraviti nepravdu koju je načinilo Sarajevo! Prisvajanjem srednjovekovnog srpskog vladara Tvrtka I Kotromanića gradonačelnica Sarajeva i njeni saradnici čine grubo prekrajanje istorije sa ciljem popunjavanja istorijskih rupa svog naroda i prikupljanja dnevno-politčkih poena dirajući u samu srž kralja Tvrtka, njegove borbe i vladavine!

Tvrtko I Kotromanić je bio hrišćanski vladar, zvaničnom titulom kralj Srba, Bosne, Primorja i Zapadnih strana krunisan po obredu Nemanjića u manastiru Mileševa nad moštima Svetog Save što je historijska činjenica.

Nastavljajući praksu prekrajanja istorije putem spomenika, političko Sarajevo svjesno izbacuje puni naziv titule kralja Tvrtka, te ne navodeći narod i ostale zemlje kojima je vladao svesno zbunjuje javnost u cilju političke propagande.

Grad Banja Luka će još ove godine pokrenuti proces izgradnje spomenika banu Kulinu i kralju Tvrtku u cilju odbrane istine i zahvalnosti koju srpski narod gaji prema svojim vladarima srednjeg veka - napisao je Draško Stanivuković na Instagramu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)