SKUPLJI PARKING U BANJALUCI: Uvedene nove tarife

S. MIŠLjENOVIĆ

02. 10. 2023. u 18:57

POVEĆANjE cene parkinga u Banjaluci, koje je bilo usvojeno u avgustu i privremeno obustavljeno, zvanično stupa na snagu 1. oktobra, rekao je gradski menadžer Bojan Kresojević. Naglasio je da su na ovaj potez bili su primorani zbog rešavanja gužve u saobraćaju i nedostatka parking-mesta, a onda i zbog toga što se skupštinska većina oglušila na pojedine mere koje su predlagali.

СКУПЉИ ПАРКИНГ У БАЊАЛУЦИ: Уведене нове тарифе

parking Banjaluka naplata foto VTripić

Do promene zona, kako je ranije najavljivano, neće doći, ali će cene parkinga biti više.

- Neće doći do promene zona, samo cene parkinga, čime ćemo, nadamo se, rešiti gužve u gradu jer su troškovi koje prave gužve veće od troškova parkinga. Sve i jedna marka koja bude prikupljena od parkinga biće uložena u javni prevoz - ističe Kresojević.

On je najavio da će studija javnog prevoza biti predstavljena za mesec dana i da građani mogu očekivati samo bolje stanje u gradu.

Prema pravilniku, cena parkiranja u nultoj i prvoj tarifnoj zoni iznosiće dve marke za sat parkiranja, a trenutno ista usluga u tim zonama košta jednu KM. Celodnevna karta za parkiranje iznosiće sedam, umesto dosadašnjih pet KM.

Stanarima povlašćene karte

STANARI zgrada trenutno plaćaju povlašćene karte u jedinstvenom iznosu, 10 KM mesečno ili 50 KM godišnje i taj iznos se neće menjati. I tu je vidljivo da je došlo do promene u odnosu na prvobitni plan Gradske uprave, koji je predviđao da stanari plaćaju različite iznose u odnosu na zonu u kojoj se nalazi parking.

Cena parkiranja u drugoj zoni iznosiće jednu KM za svaki započeti čas parkiranja, umesto dosadašnjih 0,50 KM, a celodnevna karta za parkiranje biće pet KM, umesto dosadašnje tri KM.

Cena mesečne parking karte na svim parkiralištima, osim u nultoj tarifnoj zoni i javnoj garaži u ulici Aleja Svetog Save blok "D", iznosiće 100 KM, a godišnje 1.000 KM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!