TUŽNE VESTI: Preminuo doktor LJubiša Kusturić

Novosti online

27. 04. 2024. u 18:14

U BIJELjINI je jutros u 66. godini preminuo primarijus doktor Ljubiša Kusturić, saopšteno je iz Bolnice "Sveti Vračevi" u kojoj je bio zaposlen.

ТУЖНЕ ВЕСТИ: Преминуо доктор Љубиша Кустурић

Foto: Printskrin BN TV

Kusturić je rođen u Brčkom, osnovnu školu i gimnaziju završio je u Bijeljini. Na Medicinskom fakultetu u Beogradu diplomirao je 1982. godine. Specijalistički ispit položio je 1992. godine u Beogradu i stekao zvanje specijalista ginekologije i akušerstva. Komora doktora medicine Republike Srpske dodelila mu je naziv primarijus 2014. godine.

Radni vek započeo je 1983. godine u bijeljinskom Medicinskom centru "Nikola Spasojević" u dispanzeru za žene, a potom kao lekar u ginekološko-akušerskoj službi.

Od 1996. godine obavljao je poslove šefa Ginekološko-akušerskog odeljenja. U februaru 2022. godine postavljen je na mesto načelnika Odeljenja, gde ostaje do kraja svog profesionalnog rada.

Pored aktivnog obavljanja poslova specijaliste ginekologije i akušerstva, Kusturić je učestvovao u organizaciji rada i unapređenju novih metoda u svim aktuelnim granama ginekologije i akušerstva, kao i edukovanju i usavršavanju novog kadra, navode iz Bolnice "Sveti Vračevi".

Kolektiv Bolnice "Sveti Vračevi" uputio je iskreno saučešće porodici Kusturić, navodeći da će uvaženi doktor ostati upamćen po profesionalnom, korektnom i strpljivom odnosu prema pacijentima, kolegama i drugim zaposlenim u Bolnici.

Doktor Kusturić biće sahranjen u ponedeljak u 14.00 časova, na gradskom groblju u Pučilama.

(RTRS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAMOTA NAD SRAMOTAMA! Crna Gora će glasati za rezoluciju o Srebrenici