VOZAČU POKUŠAO DA OTME VOLAN: Drama u autobusu na putu Banjaluka - Prijedor

S. MIŠLjENOVIĆ

08. 10. 2023. u 20:22

PRIJEDORČANIN M. T. (49) uhapšen je nakon što je izazvao pravu dramu u autobusu koji je saobraćao na relaciji Banjaluka - Prijedor kada je, tokom vožnje, napao putnika, a potom i vozača pokušavajući da mu otme volan.

ВОЗАЧУ ПОКУШАО ДА ОТМЕ ВОЛАН:  Драма у аутобусу на путу Бањалука - Приједор

Foto: Printskrin/Instagram

Drama se odigrala u Mišinom Hanu na pola puta između Banjaluke i Prijedora kada je M. T. u jednom trenutku čak pokušao da sedne na mesto vozača i preuzme kontrolu nad autobusom, u kojem se nalazilo više putnika, među kojima je bilo i dece.

Očevici pričaju da je to izazvalo veliki strah kod putnika, budući da se autobus kretao, a do težih posledica nije došlo zahvaljujući pribranosti vozača.

- Čovek je napao vozača i pokušavao da mu otme volan. To je izazvalo ljuljanje autobusa, a napadač je čak pretio da će upotrebiti nož. Vozač je ostao pribran, naglo je zakočio i zaustavio autobus. Nakon toga reagovali su i ostali putnici i tog muškarca su izbacili iz autobusa, te sve prijavili policiji, pričaju očevici.

Dodaju da je policija brzo stigla na mesto događaja i M. T. je u roku od 20 minuta uhapšen. Policajci su ga pronašli u kući, nedaleko od mesta gde je autobus zaustavljen. Međutim, ni tu nije bio kraj drami, budući da je počeo da galami na policajce, nakon čega je uhapšen.

Kazna i do 60 dana zatvora

PREMA Zakonu o javnom redu i miru M. T. za počinjene prekršaje preti novčana kazna od 400 do 1.200 KM, odnosno 500 KM do 1.500 KM ili kazna do 60 dana zatvora. Prilikom hapšenja M.T. je odbio da se podvrgne ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu. O celom slučaju obavešteno je Odeljenje za prekršaje Osnovnog suda u Banjaluci, navode u PU Banjaluka.

Zbog ovog incidenta za putnike je došao drugi autobus, koji ih je prevezao u Prijedor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)