POLICAJCI IZNUDILI ISKAZE SVEDOKA: Suđenje Strahinji Tendžeriću za šverc narkotika

S.M.

09. 10. 2023. u 17:29

SVEDOCI tužilaštva u sudnici banjalučkog Okružnog suda su kazali da su u policiji maltretirani i udarani kako bi rekli nešto protiv Strahinje Tendžerića (31) iz Gradiške, koji je optužen da je prodavao narkotike i drugima davao drogu da je uživaju.

ПОЛИЦАЈЦИ ИЗНУДИЛИ ИСКАЗЕ СВЕДОКА: Суђење Страхињи Тенџерићу за шверц наркотика

D.Pozderović

Tendžerića optužnica tereti da je od sredine 2018. do 19. februara 2019. godine prodavao narkotike u Gradišci. Osim toga, optuženog terete da je tokom 2018. i početkom 2019. godine u Gornjim Podgradcima u kući većem broju osoba davao da uživaju drogu. Optuženi Tendžerić zajedno sa još četiri osobe uhapšeni su krajem februara 2019. u akciji "Vitorog", kada je zaplenjeno 54 kilograma skanka.

Svedok David Galić priznao je da je sa optuženim Tendžerićem konzumirao narkotike, ali je istakao da od njega nikada nije kupio drogu.

Tužilac Dalibor Vrećo mu je pročitao izjavu u kojoj je rekao da je od Tendžerića za 10 KM kupio marihuanu koju su potom zajedno ispušili. Galić je kategorički rekao da to nije tačno i da je u policiji psihički i fizički maltretiran.

- Rekao sam da smo zajedno pušili marihuanu i da je vrednost toga deset KM. Nisam rekao da sam kupio drogu od njega - rekao je između ostalog Galić.

Očigledno promenili iskaze

TUŽILAC užilac Dalibor Vrećo kazao je da su svedoci očigledno promenili iskaze u nameri da pomognu optuženom i da je tačno ono što su ranije govorili u istrazi.

Drugi svedok tužilaštva Danijel Prpoš, takođe, tvrdi da je maltretiran u policiji. Rekao je da je dobio šamar i prisiljen da kaže kako mu je Tendžerić davao drogu da uživa.

Prigovor

BRANILAC optuženog Strahinje Tendžerića, advokat Aleksandar Jokić istakao je da je optužnica nejasna i netačna.

- Kako se može reći da je prodavao drogu, ako je imao u pomenutom periodu samo jedan slučaj za koji tužilaštvo tvrdi da je prodaja - rekao je Jokić.

Oba svedoka izjavila su da policijsko maltretiranje nisu prijavili, jer su se bojali da bi imali problema i da ne bi ništa postigli.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu