OPTUŽENI ZA UBISTVAU JOŠANICI IMENOVANI U ODBORE: Zločinci nagrađeni foteljama

S. MIŠLjENOVIĆ

18. 11. 2023. u 07:00

FERID Buljubašić i Ahmet Sejdić, optuženi za ratni zločin nad Srbima u Jošanici kod Foče, a koji je počinjen na Nikoljdan, 19. decembra 1992. kada je na monstruozan način ubijeno 56 Srba, među kojima 23 žene i troje dece, imenovani su u Nadzorni odbor firme namenske industrije iz Goražda.

ОПТУЖЕНИ ЗА УБИСТВАУ ЈОШАНИЦИ ИМЕНОВАНИ У ОДБОРЕ: Злочинци награђени фотељама

FOTO Srna

Ovaj potez je dokaz da muslimani i FBiH čine sve da optužene amnestiraju i što više ponize žrtve, rekao je predsednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić.

Prema njegovim rečima, ovim potezima muslimani i FBiH žele da slučaj Jošanica obesmisle i da nastave praksu koja se pred Sudom BiH dešava godinama kada je reč o srpskim žrtvama.

- Sramna je činjenica da se za formiranje predmeta Jošanica čekalo 30 godina, ali ni to im nije dovoljno nego, kao i do sada, sve zločince nad Srbima stavljaju na funkcije kako bi bili visoki članovi društva - rekao je Kojić.

Ukazao je da je takav slučaj sa Orićem, Dudakovićem, Mehmedovićem i mnogim drugim koji su u vrhu politike Sarajeva.

Optužnica

OPTUŽNICA za zločin u Jošanici potvrđena je u septembru ove godine, a obuhvata 13 osoba među kojima su i Buljubašić i Sejdić. Desetak zaselaka Jošanice u opštini Foča izbrisano je 1992. godine sa geografske karte. Žrtve su ubijali na veoma svirep način, često hladnim oružjem.

- Ovo je nastavak muslimanske politike u kojoj oni međunarodnoj zajednici sebe predstavljaju kao žrtve, dok Srbe etiketiraju kao ubice - naglasio je Kojić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)