SEDNICA SO GACKO: Skupštinska većina i dalje nestabilna

D.Curać

25. 11. 2023. u 06:30

IAKO su se na dnevenom redu Skupštine opštine Gacko trebali naći izveštaji o radu načelnika Ognjena Milinkovića i izvršenju budžeta na zathtev prvog čoveka opštine o tome se nije razmatralo.

СЕДНИЦА СО ГАЦКО:  Скупштинска већина  и даље нестабилна

D. Curać

Kako tvrde u opoziciji, ponovo je na delu neslaganje unutara skupštinske većine, koja kažu ne funkcioniše već duže vremene u toj lokalnoj zajednici.

- O ove dve tačke nije se raspravljalo samo zato što načelnik nema podršku skupštinske većine za izvještaj o svome radu za prošlu godinu i izvještaju o izvršenju budžeta - rekao je odbornik PDP-a Radojica Antunović.

Slično misle i u SDS-u, u kojem navode da svi dogovori unutar stranaka koje čine većinu padaju u vodu pred početak sednice.

Na drugoj strani, načelnik opštine kao i odbornici većine tvrde suprotno. Tačke su povučene sa dnevnog reda i vraćene na doradu.

Nacrt budžeta

SKUPŠTINSKA većina na ovoj sednici usvojila je Nacrt budžeta za 2024. godinu, a planirano je da se u opštinsku kasu naredne godine slije 13,8 miliona maraka. Sem toga usvojen je i predlog odluke o prihvatanju kreditnog zaduženja od million i 500 hiljada maraka.

- Tu uvek ima malo i političke priče, a to je pravo i mišljenje opozicije. Skupštinska većina je stabilna i dogovor kuću gradi - istakao je prvi čovek ove hercegovačke opštine.

Odbornici skupštinske takođe ne vide ništa sporno što su dve tačke povučene.

- Pre sednica smo imali kolegijum skupštinske većine gde smo odlučili da dopunimo te dve tačke. One će se naći na sledećoj sednici - rekao je odbornik SNSD-a Petar Marković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)