ANTIRUSKA HISTERIJA NANOSI ŠTETU BiH: Političari Srpske upozaravaju na posledice poteza iz Federacije

S. MIŠLjENOVIĆ

29. 11. 2023. u 06:30

BOŠNjAČKI političari zauzeli su stav da na svakom koraku vređaju Rusiju, spominju navodni maligni ruski uticaj u BiH, ili da optužuju Rusiju, poput ministra odbrane Bih Zukana Heleza, da obučava paravojne jedinice po Srpskoj za šta nema dokaza. Takođe, sa međunarodnim zvaničnicima uporno se ističe podrška Ukrajini i kritikuje Rusije.

АНТИРУСКА ХИСТЕРИЈА НАНОСИ ШТЕТУ БиХ: Политичари Српске упозаравају на последице потеза из Федерације

Foto S. Mišljenović

Iz Srpske poručuju da antiruska histerija iz Sarajeva neće doneti ništa dobro BiH i da će Srpska na svaku laž koja je plasirana u pokušaju da naruši veze Rusije i Srpske odmah reagovati.

Predsednik RS Milorad Dodik, izjavio je da su se političari iz Sarajeva pokazali politički nepismeni i strateški ne baš pametni, jer su od starta vojne operacije slepo podržavali jednu stranu Ukrajinu i Zapad i na taj način naneli štetu BiH u budućnosti, koja je i onako već pod protektoratom.

- Takođe, Zapad je davao i ogromna sredstva navodno za podršku Ukrajini, a više su se koristila za korupciju u samoj Ukrajini, ali i u mnogim zapadnim zemljama što će se kasnije, vremenom još više utvrđivati. Sada se jasno čuju i mnogi glasovi koji potvrđuju da je politika Zapada, odnosno zemalja na čelu sa SAD, bila potpuno pogrešna i loša za same te zemlje koje su podržale američki stav i mešale se u konflikt Ruske Federacije i Ukrajine - istakao je Dodik.

Dodik je rekao da Ruska Federacija nikada nije bila zemlja za potcenjivanje, i da je vlast u Srpskoj od početka govorila da je njen stav u tom konfliktu neutralan.

Lažne konstrukcije ministra

SNjEŽANA Novaković Bursać je ukazala da je činjenica da je Obaveštajno-bezbednosna agencija demantovala ministra odbrane - najbolji primer na šta se svela BiH.

- Nikome na svetu ne bi palo na pamet da plasira ovakve stvari. Zna se dobro da ne postoje nikakvi kampovi, ali je postalo potpuno ogoljeno šta je bio pokušaj - navela je Bursaćeva.

- Protiv smo bilo kakvog rata i naš stav je od početka jasan, a to je da u tom konfliktu budemo neutralni. Nismo hteli da prihvatamo ni sankcije koje je veliki deo zemalja uvodio Rusiji, nismo hteli da pratimo političke igre Zapada i danas je očigledno da je Zapad pogrešio - istakao je Dodik.

U Federaciji BiH vlada masovna antiruska histerija na koju je Republika Srpska morala da reaguje, budući da u RS ne postoje nikakvi kampovi, ukazala je delegat u Klubu srpskog naroda u Domu naroda PS BiH Snježana Novaković Bursać.

- Naravno da je na tu histeriju reagovala RS, i prema Ustavu, ali i prema univerzalnom smislu pravde - izjavila je Bursaćeva.

Bursaćeva kaže da nije svejedno kada nešto iznosi ministar odbrane, a njemu je servirano da izjavi nešto bombastično, očekujući reakcije, pre svega, međunarodne zjednice.

- Vesti se brzo plasiraju i mogu da posluže kao okidač za neke ciljeve - rekla je Bursaćeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)