DETALJI AKCIJE ”KAPITAL”: Jasmin Hasić osumnjičen za pokušaj ubistva Mateja Živkovića

S. MIŠLjENOVIĆ

30. 11. 2023. u 06:30

U OKVIRU akcija "Kapital", koju su odradili pripadnici SIPA na području Federacije BiH, a sa ciljem rasvetljavanja pokušaja ubistva Mateja Živkovića, zamenika predsednika Komisije za vrednosne papire Federacije BiH, u svojstvu osumnjičenog biće ispitan Jasmin Hasić iz Sarajeva.

ДЕТАЉИ АКЦИЈЕ ”КАПИТАЛ”: Јасмин Хасић осумњичен за покушај убиства Матеја Живковића

Inspektori SIPA na terenu, Foto SIPA

Hasić je istražnim organima poznat kao višestruki prestupnik. U više navrata je hapšen zbog razbojništava i teških krađa. Trenutno se nalazi u KPZ Zenica, odakle će biti doveden na ispitivanje u SIPA.

Iz SIPA je saopšteno da se operativna akcija "Kapital" sprovodi u cilju rasvetljavanja krivičnog dela pokušaj ubistva, koje se desilo 15. februara i 16. marta prošle godine u Sarajevu, kada je Živkovića ranjen sa više metaka.

Motiv

Inače, kao motiv za pokušaj ubistva Živkovića se spominjao njegov status svedoka pred Kantonalnim sudom u Sarajevu u predmetu "Profit", gde se grupi privrednika i političara sudilo za organizovani kriminal, pranje novca, prevaru. Kriminalom su optuženi ostvarili korist od oko 30 miliona maraka.

- Pretresi u sklopu akcije izvedeni su na 11 lokacija, a biće ispitan i osumnjičeni Hasić. Planira se i saslušanje više lica u svojstvu svedoka - rekla je portpatol SIPA Jelena Miovčić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona