POČAST JUNACIMA! Dan Republike Srpske u Zvorniku

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

09. 01. 2024. u 10:27

U Zvorniku je, u centru grada gde je spomen obeležje, odata počast za 1.080 boraca iz ovog kraja, koji su ugradili živote, u minulom ratu, za Republiku Srpsku.

ПОЧАСТ ЈУНАЦИМА! Дан Републике Српске у Зворнику

foto :V.Mitrić

- Obaveza svih nas je , prvenstveno,da se danas, na ovaj dan, okupimo i odamo počast svima onima koji su dali svoj život i ugradili ga u temelje Republike Srpske. Takođe, obaveza svih nas i naših pokoljenja jeste da Republiku Srpsku čuvamo, a da bismo je čuvali moramo je prije svega jačati, ekonomski, privredno. Ovaj dan treba da nas podseti da smo svi mi deo jedne velike porodice, porodice Republike Srpske. Ovu priliku koristim svima da se zahvalim, koji rade na tome da bi  Srpska bila jača, sigurnija, postojanija - rekao je Bojan Ivanović, gradonačelnik Zvornika.

Republika Srpska ovog 9. januara svetkuje  32 godine postojanja, jer je utemeljena 9. januara 1992. godine u Sarajevu kao Republika srpskog naroda u BiH odlukom tadašnje Skupštine srpskog naroda u BiH.

Milivoje Marković predsednik Gradske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila istakao je da je dužnost svih nas da obilježimo ovako značajan datum kao što je Dan Republike Srpske.

„Stvaraoci Republike Srpske su naši najmiliji, koji su za nju dali svoje živote. Ovde smo došli sa najvećim ponosom i tako će biti za vek vekova, bez obzira na sve pritiske sa strane -poručio je  Milivoje  Marković, predsednik GO porodica zarobljenih i poginulih boraca

Svoj prvi Ustav Republika Srpska je dobila 28. februara 1992. godine pod nazivom Ustav Srpske Republike BiH. Milivoje Todorović, predsednik Gradske boračke organizacije u Zvorniku poručio je da su borci temelj Republike Srpske i zato ne smemo zaboraviti njihovu žrtvu.

Republika Srpska još traži 1.646  svojih čeda sa spiska nestalih u minulom , dok je u Zvorniku  u vihoru rata poginulo 1.080 srpskih branilaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu