SPEKTAKL SA DRONOVIMA I SVEČANI DEFILEI ODUŠEVILI GRAĐANE : Proslava 32. rođendana Republike Srpske

S. MIŠLjENOVIĆ

11. 01. 2024. u 05:00

ŠIROM Srpske se slavio 9. januar, Dan Republike Srpske. Od Banjaluke do Trebinja, Istočnog Sarajeva, Bijeljine, Doboja, Foče, Prijedora i u drugim gradovima slavio se 32. rođendan Srpske. Centralni događaj proslave održan je u Banjaluci. Svečani defile na Trgu Krajine u Banjaluci, kao i svetlosni spektakl sa 200 dronova i koncerti u čast rođendana Srpske, oduševili su okupljene građane koji ih je bilo više od 10.000, zvanični je podatak MUP RS.

СПЕКТАКЛ СА ДРОНОВИМА И СВЕЧАНИ ДЕФИЛЕИ ОДУШЕВИЛИ ГРАЂАНЕ : Прослава 32. рођендана Републике Српске

Dan republike RS Putin foto DGavrić

I staro i mlado je pratilo proslavu rođendana. Ni hladno vreme, ni temperatura ispod nule u Banjaluci nije sprečila okupljene građane da slave. Vrhunac spektakla u Banjaluci bio je svetlosni spektakl na nebu iznad Trga Krjine kada su dronovi formirali srpsku trobojku, na Drini ćupriju, spomenik posvećen Bici na Sutjesci, kao i poruke "Slavimo 9. januar" i "Slavimo Srpsku"...

Za muzički deo proslave bili su zaduženi Danica Crnogorčević, Miroslav Ilić, Aca Lukas i Baja Mali Knindža.

Trg se "zapalio" kada je na binu izašla Danica Crnogorčević i zapevala pesmu "Veseli se srpski rode" pa zatim pesmu "Za život Srpske", koju je spremila posebno za rođendan RS. Nakon Danice na binu je izašao Baja Mali Knindža i zapevao "Republiko Srpska", premijerno objavljenu na Dan RS.

- Ovo je država, nije entitet, onaj što nas ne voli, nema legitimitet - stihovi su pomenute pesme koju su građani pevali uglas.

Dodik darivao 25 beba

PREDSEDNIK Srpske Milorad Dodik je povodom obeležavanja Dana RS darovao zlatnikom 25 beba rođenih na 9. januar, i čestitao ponosnim roditeljima koji su dobili prinove. Dodik je s radošću primio lepe vesti, i izrazio nadu da će zajedno svedočiti sve većem broju rođene dece u Srpskoj.

Rođendan su slavili i predstavnici institucija RS, a među najveselijima je bio Milorad Dodik, predsednik RS, koji je pevao zajedno sa građanima.

Sijala i Hercegovačka Gračanica

POVODOM 9. januara - Dana RS, u Trebinju je održan koncert sestara Gobović, Marine i Marije, poznatih izvođača tradicionalne muzike. Pre koncerta, nebo iznad Trebinja obasjao je vatromet sa Hercegovačke Gračanice, čime je simbolično obeležen 32. rođendan Srpske.

D. C.

Trećeg dana svečanosti povodom 9. januara, Dan Republike juče je obeležen i u Brčko distriktu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)