SAŠINOJ ĆERKI (14) ODREĐEN PRITVOR DO 30 DANA: Evo za šta se sumnjiči - oglasio se Osnovni sud u Doboju

Марко Колашинац
Marko Kolašinac

01. 02. 2024. u 13:52

Maloletna ćerka Saše Kulišića, koja je osumnjičena za pomaganje u ubistvu oca, rešenjem suda sprovedena je u pritvorsku jedinicu Kazneno-popravnog zavoda Doboj, potvrđeno je za ATV.

САШИНОЈ ЋЕРКИ (14) ОДРЕЂЕН ПРИТВОР ДО 30 ДАНА: Ево за шта се сумњичи - огласио се Основни суд у Добоју

foto: Fejsbuk

Osnovni sud u Doboju njoj je odredio maloletnički pritvor do 30 dana zbog sumnje da je pomagala u zločinu za koji su osumnjičeni njena majka Andrea K. (32) i njen mladi ljubavnik Dražen L. (19).

- Pritvor može trajati najduže 30 dana, a kontrolu opravdanosti pritvora svakih 10 dana će proveravati nadležno veće Osnovnog suda u Doboju - navodi izvor ATV-a.

Ćerka pritvorena na predlog tužilaštva

U Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju za ATV kažu da im je policija zbog teškog ubistva Saše Kulišića dostavila izveštaj protiv tri osobe i to A. K. (34), D. L. (19) i maloletnice, rođene 2009. godine.

- U odnosu na osumnjičeno maloletno lice, a na predlog tužilaštva, Osnovni sud u Doboju je 31. januara odredio jednomesečni pritvor. Za druga dva osumnjičena lica tužilaštvo će nakon ispitivanja i obrade istih uputiti predlog za određivanje pritvora nadležnom Okružnom sudu u Doboju - rekla je sekretar OJT Doboj Slobodanka Lukić.

Ona kaže da zbog zaštite istrage više informacija ne može iznositi u javnost.

Prema nezvaničnim informacijama, ćerka je osumnjičena da je, po nagovoru majke Andree, ocu u piće sipala lekove poput bensedina i leksilijuma. Međutim, nepoznato je da li je bila upoznata sa paklenim planom koji je, kako se sumnja, njena majka skovala.

ATV nezvanično saznaje da je maloletnica tokom saslušanja sarađivala sa istražiocima, a navodno je bila veoma hladna. Istražioci su, navodno, stekli utisak da je i sama bila zaljubljena u Dražena L., prenosi ATV.

Iz policije je ranije saopšteno da je Kulišić pre ubistva bio omamljivan lekovima koji su mu sipani u limunadu i vodu. Sada se sumnja da je ćerka upravo u tome učestvovala.

- Ona je drobila lekove u piće oca. To je radila po instrukcijama majke - navodi izvor blizak istrazi za ATV.

Da posetimo, Kulišićevo telo pronađeno je u šumi nedaleko od izletišta Preslica kod Doboja. Bio je nag, vezan kanapom i selotejp trakom.

Za njegovo ubistvo osumnjičena je njegova supruga Andrea K., dok se Dražen L. tereti za saizvršilaštvo i pomaganje u zločinu.

Zločin je počinjen 30. januara oko jedan sat iza ponoći, a policija je pronašla dokaze koji ukazuju da je sve bilo detaljno planirano. Navodno je Kulišić, nakon što je omamljen lekovima, napadnut u krevetu. Sumnja se da je u svojoj kući vezan i ubačen u automobil kojim je prevezen do šume u kojoj je ubijen nožem. Smrtonosne povrede mu je, kako se sumnja, zadala supruga.

Obdukcija je pokazala da su Kulišiću nanesene četiri ubodno-rezne rane trbuha, usled čega je preminuo. Čeka se i nalaz toksikološkog veštačenja kako bi se utvrdilo da li je i čime bio omamljen.

Andrea i Dražen su u Banjaluci iznajmili automobil i stan na dan. Tu su dovezli Andrein automobil, da bi se u Doboj vratili iznajmljenim ”pežoom”. I u Doboju su iznajmili drugo vozilo.

Nakon ubistva ponovo su otišli za Banjaluku i vratili iznajmljeni ”pežo”. Dražen je uhapšen u Doboju, a Andrea je locirana i uhapšena u iznajmljenom stanu u Banjaluci.

(ATV)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu