NASTAVAK SUĐENJA ZA AFERU „KORONA UGOVORI“: Direktor ili načelnik odlučivali o detaljima nabavke opreme

S. MIŠLjENOVIĆ

12. 02. 2024. u 22:15

ODLUKU o tome koje količine medicinske opreme će se nabavljati u vreme pandemije virusa korona, kao i koja vrsta postupka javnih nabavki će biti sprovedeni donosili su direktor Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković ili načelnik Službe za ekonomsko-finansijske poslove u Institutu Dragan Obradović.

НАСТАВАК СУЂЕЊА ЗА АФЕРУ „КОРОНА УГОВОРИ“: Директор или начелник одлучивали о детаљима набавке опреме

Foto: D. P.

Ovo je u banjalučkom Okružnom sudu izjavila svedok tužilaštva Jelena Spasojević koja je radila u vreme spornih nabavki u Institutu. Potvrdila je da je u vreme pandemije Institut dobijao ponuda za nabavku medicinske opreme po direktnom sporazumu koje prelaze vrednost 6.000 KM pa su parčane i sklapano više ugovora.

- Nabavke po direktnim sporazumima su sprovođene zbog hitnosti. Imali smo sastanak na kome je direktor Zeljković rekao da Institut sprovodi javne nabavke za sve zdravstvene ustanove - rekla je Spasojevićeva.

Potvrdila je da je radila narudžbenicu maski preko firme "Prokontrol" kao i za zaštitna odela koja su se nabavljali preko firme "Travel for fan". Republički tužilac Sanja Tadić Stojisavljević pokazala joj je narudžbenice za nabavku odela i to dve na po 10.000, jedna od 1.500 i od 8.000 komada.

- Potpisala sam te narudžbenice ispred službe, a onda je to kontrolisao Obradović, a zatim je išlo na odobravanje kod direktora Zeljkovića - rekla je Spasojevićeva.

Optužnica

OPTUŽNICA Branisala Zeljkovića i ostale tereti da su u vreme pandemije virusa korona počinili zloupotrebe pri nabavci medicinske i zaštitne opreme te oštetili budžet RS za više od 1,3 miliona KM.

Branilac Zeljkovića, advokat Jadranka Ivanović pitala je da li je onda cena od 6,9 KM po

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!