LJUBITELJI DVOTOČKAŠA IZ SRPSKE NA ZIMSKIM PRIPREMAMA: Trebinje postaje regionalni centar biciklizma

D.Curać

27. 02. 2024. u 06:25

NAJBOLjI biciklisti Srpske nalaze se u Trebinju na pripremama, a u Biciklističkom savezu RS ne kriju svoj plan da ovaj grad u budućnosti postane regionalni centar kada je u pitanju ovaj sport.

ЉУБИТЕЉИ ДВОТОЧКАША ИЗ СРПСКЕ НА ЗИМСКИМ ПРИПРЕМАМА: Требиње постаје регионални центар бициклизма

foto BS RS

Kako navode u BS RS, uslove koje ima najjužniji grad Srpske, sa 300 sunčanih dana u godini, prelepe i uređene staze, prednost su u odnosu na brojna druga mesta u okruženju.

- Cilj nam je da u narednim godinama biciklisti iz zemalja regiona dolaze u Trebinje na pripreme, čime bi se predstavile lepote Trebinja, a naravno i Srpske. Svake godine boravimo tu sa našim biciklistima jer imamo odlične uslove za rad, a i građani su dobri domaćini što je svakako važno. Pored treninga, bavimo se i edukacijom, insistiramo da se takmičari upoznaju sa istorijom tog kraja, važno je da znaju sve o Srpskoj, ali i istoriji celog regiona - kaže Vladimir Kuvalja, predsednik Biciklističkog saveza RS.

Kuvalja ističe da u Trebinju postoje odlični uslovi i za ostale sportiste.

- Najjužniji grad Srpske je u svako smislu pravi biser. Ima veliki potencijal za razvoj, već je postao poznata turistička destinacija, tako da sam siguran da sportisti ovde u isto vreme uživaju dok naporno rade - dodao je Kuvalja.

Treninzi

PRIPREME u Trebinju za najbolje bicikliste obezbedio je Biciklistički savez RS. U tom gradu 15 takmičara boraviće devet dana, a planirano je da u tom periodu odrade izuzetno teške treninge kako bi spremno dočekali predstojeća takmičenja.

A da biciklisti zaista uživaju na priprema potvrdio je i Đorđe Kupusović, prvak Republike Srpske.

- Pre svega, želim da se zahvalim Biciklističkom savezu na mogućnosti da imamo odlične pripreme za predstojeću sezonu što nam mnogo znači. Atmosfera u kampu je odlična, kao i uslovi za rad, a Trebinjci su se pokazali kao dobri domaćini - rekao je Kupusović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!