NAJVEĆI PODUHVAT "BAŠTIONIKA": Dobrotvorna akcija za pomoć Srbima na Kosovu

S. MIŠLjENOVIĆ

24. 02. 2024. u 06:45

DOBROTVORNA akcija za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji pod nazivom "Zadužbina za Kosovo i Metohiju", koju je pre pet godina pokrenulo banjalučko Srpsko sabranje "Baštionik", predstavlja najveći trajni poduhvat ovog udruženja, izjavio je predsednik "Baštionika" Predrag Adamović.

НАЈВЕЋИ ПОДУХВАТ БАШТИОНИКА: Добротворна акција за помоћ Србима на Косову

Baštionik pres foto SRNA

Dodaje da je za ovih pet godina zabeležen rast svih pokazatelja rada, stalno registrovan porast iznosa novčane pomoći, broja pomognutih porodica, stipendirane dece.

Režiser i glumac Nikola Pejaković podržao je akciju i pozvao je građane da se uključe u istu otvaranjem trajnog naloga u banci i uplaćivanjem na njega mesečnog iznosa od pet KM.

Apel za uključenje u ovu akciju uputila je i Dragana Mijatović, supruga sveštenika i majka četvoro dece.

- Ta akcija sabira nas da svako po svojoj mogućnosti izdvaja koliko može od srca za opstanak Srba na tom prostoru - rekla je Mijatovićeva.

Donacije

KAKO je navedeno, između ostalog, u okviru ove akcije do 31. decembra prošle godine sakupljeno je 364.891 KM donacija, u ovoj školskoj godini stipendira se 60 učenika sa Kosova i Metohije, a da će ih od marta biti 62.

Video-linkom obratila se i predsednik Udruženja "Majka devet Jugovića" Svetlana Stević, koja je navela da situacija u toj južnoj srpskoj pokrajini nije nimalo dobra.

- Živi se i radi. Trudimo se i borimo da preživimo sa verom u Boga da će biti bolje - dodala je Stevićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024