KRIJUMČARILI MIGRANTE: Uhapšen Pakistanac

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

23. 02. 2024. u 14:44

PRIPADNICI Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine uhapsili su danas državljanina Pakistana, nakon što je otkriven u krijumčarenju 12 osoba afroazijskog porekla na području Čajniča

КРИЈУМЧАРИЛИ МИГРАНТЕ: Ухапшен Пакистанац

Foto:V.Mitrić

Migranti su krijumčareni u taksi vozilima kojima su upravljali državljani BiH. Nakon kriminalističke obrade i ispitivanja svedoka, došlo se do saznanja da je organizator krijumčarenja državljanin Pakistana, koji je prema nalogu dežurnog tužioca Tužilaštva BiH uhapšen. Državljanin Pakistana će, uz izvšetaj o počinjenom krivičnom delu krijumčarenje osoba, biti predat Tužilaštvu BiH.

O događaju su obavešteni i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH. U toku je dalji rad na ovom slučaju.                                              

A pripadnici Jedinice GPBiH Višegrad su na području Višegrada sprečili krijumčarenje pet osoba afroazijskog porekla koje su izjavile da dolaze iz Sirije. U vezu s ovim krijumčarenjem dovodi se državljanin BiH protiv kog je Tužilaštvu BiH podnet izveštaj o počinjenom krivičnom delu krijumčarenje osoba.

Migranti su krijumčareni u putničkom vozilu audi, BiH nacionalnih oznaka, a nakon saslušanja u svojstvu svedoka predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)