ATRAKTIVNA VEŽBA CIVILNE ZAŠTITE U BRATUNCU: Kadri za svaku priliku

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

01. 03. 2024. u 18:08

POVODOM 1. marta međunarodnog dana Civilne zaštite, danas je u Bratuncu, održana pokazna vežba ''Rescue 24 - Bratunac'' u organizaciji Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske.

АТРАКТИВНА ВЕЖБА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ У БРАТУНЦУ: Кадри за сваку прилику

Foto:V.mitrić

Ova vežba predstavlja kompleksnu aktivnost u organizaciji RUCZ-a Republike Srpske kojom su obuhvaćeni skoro svi opšti i specijalizovani timovi uprave koji su na raspolaganju u slučaju vanredne situacije ili druge elementarne nepogode.

Bratunčani su mogli da vide specijalizovane timove civilne zaštite za akcije spasavanja na vodi i pod vodom, zatim tim za pretragu i spasavanje u ruševinama i nepristupačnim terenima, helikopterski servis Republike Srpske koji će uskoro postati i zvanično specijalizovana vazduhoplovna jednica civilne zaštite za evakuacije, gašenje požara i medicinsko zbrinjavanje.

Učestvovao je i specijalni RHB tim za upravljanje rizičnim situacijama nastalim usled hemijskih ili biloških akcidenata, zatim vatrogasno-sapasilačke jedinice, medicinski timovi hitne pomoći, volonteri crvenog krsta, pripadnici MUP-a i drugi učesnici.  Oko 40 učesnika  na dve lokacije, i to na platou malih sportova kod SŠC-a gdje je ujedno i centralni deo vežbe, i na obali reke Drine na Rajskoj plaži, prikazalo je svoja zannja., umeće, veštine ali i hrabrost.. Svi gosti i posetioci na centralnom poligonu  vežbe kod SŠC-a  imali su  priliku da na velikom LED ekranu uživo prate dešavanja, sve tačke pokazne vežbe koje su se  odvijale na drugim lokalitetima, a sam program vežbe bio je  atraktivan za sve prisutne. Po završetku vežbe usledila je smotra učesnika vežbe, a nakon čega je u peostorijama Skupštine opštine  Bratunac održana svečana akademija.

O značaju Civilne zaštite govorio je dr Lazar Prodanović, načelnik opštine Bratunac, koji je primio, za ovu lokalu zajednicu, najviše priznanje Republičke Civilne zaštite RS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!