TRAŽENJE VEŠTAČENJE DNK TRAGOVA: U banjalučkom sudu suđenje Daliboru Mandiću za svirepo ubistvo Bogdanovića

S. MIŠLjENOVIĆ

13. 03. 2024. u 05:00

OKRUŽNI sud u Banjaluci odložio je juče izvođenje završnih reči na suđenju Daliboru Mandiću (37), optuženom za svirepo ubistvo Ariela Bogdanovića (28), i najavio je da će naložiti veštačenje DNK tragova koja nisu urađena tokom istrage.

ТРАЖЕЊЕ ВЕШТАЧЕЊЕ ДНК ТРАГОВА: У бањалучком суду суђење Далибору Мандићу за свирепо убиство Богдановића

Policija na mestu zločina/Ariel Bogdanović/Dalibor Mandić, Foto unatv/Fejzbuk

Predsednik sudskog veća Dragan Uletilović naglasio je da sud ima pravo da traži dodatne dokaze, budući da suđenje nije okončano.

- To nije odugovlačenje postupka. Cilj je da se utvrdi materijalna istina. Samo priznanje nije dovoljno da se donese sudska odluka. Potrebni su i drugi dokazi. Nekada optuženi može preuzeti odgovornost da bi zaštitio treće lice - rekao je Uletilović.

Sud je najavio da će na narednom ročištu ponovo biti saslušani inspektor PU Banjaluka Svijetlana Malić, koja je učestvovala u pretresu stana optuženog, Adrijana Jović, koja je radila zapisnik o uviđaju, kao i veštak Božana Ilić.

Pojasnio je da će sud, nakon saslušanja svedoka, predložiti veštačenje DNK tragova na predmetima koji su oduzeti od Mandića.

Optužnica

U OPTUŽNICI se navodi da je Mandić ubio Arijela Bogdanovića 2. decembra 2022. oko 19.35 na Bulevaru Srpske vojske. Pratio je Bogdanovića koji je išao iz pravca TC "Delta planet". Sustigao ga je kod studentskog kampusa i ubo nožem nakon čega je ranjeni mladić počeo da beži. Mandić mu je pritrčao i nožem ga ubo osam puta i usmrtio, a zatim pobegao.

- Veštak je ranije rekla da je pronašla trag krvi na odevnim predmetima, ali tužilaštvo nije tražilo da se veštačenjem utvrdi da li pripada oštećenom. Neke stvari, koje su izuzete, bile su mokre i ne znamo da li je optuženi uklanjao tragove ili nije - istakao je Uletilović, navodeći da će tražiti da kaže koje su stvari podobne za veštačenje, te će se uporediti sa Mandićevim, ali i Bogdanovićevim DNK.

Suđenje se nastavlja 19. marta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)