OTVARANJE NOVIH ANGIO-SALA: U Bijeljini međunarodni kongres o prevenciji kardiovaskularnih bolesti

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

25. 03. 2024. u 06:00

TREĆI međunarodni kongres Udruženja centara za hipertenziju, prevenciju infarkta i šloga - HISPA i Međunarodnog Udruženja za Vaskularno zdravlje - ISVH "Zaštita srca i krvnih sudova" održan je u Bijeljini, u organizaciji Bolnice "Sveti vračevi" na kom je učestvovalo 1.000 medicinskih radnika iz 15 zemalja.

ОТВАРАЊЕ НОВИХ АНГИО-САЛА: У Бијељини међународни конгрес о превенцији кардиоваскуларних болести

foto v mitrić

Ministar zdravlja RS dr Alen Šeranić rekao je da je cilj preventiva kardiovaskularnih bolesti, ali i uopšte promocija zdravlja.

- Ovo je prilika da istaknem da se u bijeljinskoj bolnici završava još jedna angio-sala, što je velika stvar za ovo područje - rekao je Šeranić.

Predsednik Naučnog odbora prof. dr Nebojša Tasić je istakao da su HISPA programi pažljivo osmišljeni i multidisciplinarni.

- Ovo je jedna od naših patriotskih misija - da Bijeljinu, zajedno sa gradovima u Srbiji, uvrstimo na akademsku mapu Evrope i sveta, kao referentne institucije za razvoj i unapređenje svega što HISPA predstavlja - rekao je prof. dr Tasić.

Predsednik Organizacionog odbora, prof. dr Zlatko Maksimović istakao je da bijeljinska Bolnica nastavlja sa ubrzanim razvojem i da je na pragu otvaranja još jedne angio-sale.

- Angio-sala će biti sa 3D maping sistemom, čime stičemo jedan od preduslova za postajanje svetskog centra u ovoj oblasti - rekao je dr Maksimović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!