BURNA RASPRAVA NA SEDNICI SKUPŠTINE OPŠTINE GACKO: Investitor posvađao odbornike

D.Curać

13. 04. 2024. u 06:15

ODBORNICI koji čine većinu u SO Gacko usvojili su Odluku o utvrđivanju posebnog interesa u cilju ekonomskog i socijalnog razvoja opštine Gacko u svrhu ulaganja na lokalitetu bivše kasarne u Avtovcu.

БУРНА РАСПРАВА НА СЕДНИЦИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ГАЦКО:  Инвеститор посвађао одборнике

D. Curać

Predviđeno je da Opština ustupi bez naknade sve objekte nekadašnje kasarne sa oko 62 dunuma zemlje firmi iz Banjaluke, koja bi u narednih pet godina izgradila savremenu fabriku za proizvodnju solarnih panela.

Međutim, ova tačka dnevnog reda izazvala je burnu reakciju opozicije, ali i dela odbornika većine. Naime, u firmi iz Banjaluke, rečeno je da njihov bilans stanja predstavlja poslovnu tajnu. Svoju sumnju u ovaj projekat izrazio je i poslanik Vukota Govedarica, predsednik gatačkog SDS.

- Ako je reč o posebnom interesu Opštine Gacko i njenih građana važni podaci o investitoru moraju biti dostupni svim građanima. Na osnovu dostupnih podataka ta firma nema zaposlenih radnika u prethodne tri godine, niti ima prihode i dobiti. Imaju samo adresu u Banjaluci - rekao je Govedarica.

Na drugoj strani, načelnik opštine Ognjen Milinković tvrdi da se radi o firmi koja bi u fabriku solarnih panela uložila pet miliona KM i zaposlila 30 radnika.

Dokumentacija

ODBORNIK PDP-a Radoica Antunović, tražio je da se sa dnevnog reda skine tačka o ulaganjima. Istakao je da postoje suštinski, ali i formalno-pravni razlozi za to jer predloženi dokument nije u skladu sa odlukom koja je doneta na prošloj sednici.

- Opština će zaštititi svoje interese i, u slučaju da ne ispune svoje obaveze, aktivirati bankarsku garanciju od 2,1 miliona KM. Ne radi se o poklanjanju nego o nameri da se od Avtovca napravi nešto dobro - kaže Milinković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)