OPTUŽENI PORESKI INSPEKTORI: Primali mito u iznosu od 5.000 evra (FOTO)

O. M.

06. 08. 2020. u 13:23

OKRUŽNI sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu Republičkog javnog tužilaštva protiv poreskih inspektora Nemanje Barovića i Mihajla Ristića iz Prijedora zbog krivičnih dela primanje mita i trgovina uticajem, te Marinka Bilbije zbog davanja mita.

ОПТУЖЕНИ ПОРЕСКИ ИНСПЕКТОРИ: Примали мито у износу од 5.000 евра (ФОТО)

Akcija Svodna

U tužilaštvu navode da se Barović tereti da je, radeći kao inspektor u prijedorskom Područnom centru Poreske uprave RS, tokom 2018. i 2020. godine dva puta zahtevao i primio novčani iznos prilikom kontrole obračuna i plaćanja poreskih obveza poreskih obveznika.

- Jednom je primio novac u iznosu od 5.000 KM, a drugi put u iznosu od 5.000 evra i 250 KM da ne izvrši službene radnje koje bi morao izvršiti. U jednom navratu je zahteva i primio nagradu u visini od 500 KM da korištenjem svog službenog položaja posreduje kako bi se izvršila neka službena radnja - saopštila je sekretar Republičkog tužilaštva Dragica Tojagić.

Akcija Svodna

 

Ona kaže da se Barović i Ristić terete da su zajedno, kao poreski inspektori, 12. jula prošle godine primili poklon, odnosno novčani iznos u visini od 200 KM da u okviru svog službenog ovlašćenja ne izvrše radnju koju mi morali izvršiti.

- Marinko Bilbija se tereti da je službenim licima ponudio i učinio poklon da u okviru svojih ovlašćenja ne izvrše službenu radnju koju bi morali izvršiti - navodi se u saopštenju.

Akcija Svodna

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)