DODIK I VIŠKOVIĆ U GOSTIMA: Zajedničkim snagama do održivosti Banje Dvorovi

V.M.

20. 10. 2020. u 00:20

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić sastali su se sa menadžmentom Banje Dvorovi i poručili da će do Nove godine biti uspostavljena nova vlasnička struktura u ovoj javnoj ustanovi, što će biti prvi korak ka jačanju banje, njenih kapaciteta i pravilnom korišćenju turističkog potencijala.

ДОДИК И ВИШКОВИЋ  У ГОСТИМА: Заједничким снагама до одрживости Бање Дворови

Foto: V.Mitrić

Dodik je istakao da će Banja Dvorovi zadržati status javne ustanove, ali da će većinsko vlasništvo ,verovatno, imati Vlada Republike Srpske.

- Banja će ostati javna ustanova, jer smatramo da resurs koji ima, a to je geotermalna voda, pripada svim građanima. Situacija sa virusom korona pokazala je da su se privatni hoteli našli u mnogo težoj situaciji od onih koji su u vlasništvu države, ali ovde prvenstveno treba da r ešimo veliki dug koji je ostavilo prethodno rukovodstvo i da dođemo do načina dugoročnog finansiranja - poručio je srpski član Predsjedništva BiH.

Gradonačelnik Mićić smatra da je dolazak Dodika i g Viškovića „ohrabrujući znak za Banju Dvorovi i da je izgledno stavljanje u funkciju svih banjskih kapaciteta“.

Foto: V.Mitrić

- Ovaj kompleks može da ima 400 ležaja, a lekovita voda stalne temperature 75 stepeni Celzijusovih nešto je čime ne može da se pohvali mnogo lokalnih zajednica. Dogovorili smo jedan oblik zajedničkog investiranja Grada i Vlade Republike Srpske, što će rezultirati završetkom izgradnje zatvorenog bazena, ali i hotela. Sve to doneće u Semberiju i najmanje stotinu novih radnih mesta, a banji ćemo vratiti status turističkog bisera Semberije - rekao je prvi čovek Bijeljine.

Prema rečima predsjednika Vlade Srpske Radovana Viškovića, jedino su još Banja Dvorovi i Višegradska banja u potpunom vlasništvu lokalnih zajednica.

- Banja Dvorovi do sada nije bila u sistemu zdravstvene zaštite Republike Srpske i to će se uskoro promeniti. Prirodni resurs koji posedujemo moramo da stavimo u funkciju i da od njega imaju korist i Bijeljina i Srpska - istakao je Višković.

Direktor Banje Milorad Zekić naglasio je da ova ustanova beleži oko tri miliona maraka dugova, a da je za njeno osavremenjavanje i normalno funkcionisanje potrebno uložiti oko 15 miliona KM

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije