NOVI KILOMETRI ASFALTA: Sanirano klizište i nov put podno Majevice

V. M.

02. 11. 2020. u 09:33

U UGLjEVIČKOM selu Donja Krćina, u samom podnožju Majevice, nedaleko od srednjevekovne zadužbine Nemanjića,čuvenog Manastira Tavna, osveštan je i zvanično pušten u upotrebu novoasfaltirani puta dužine 1200 metara.

НОВИ КИЛОМЕТРИ АСФАЛТА: Санирано клизиште и нов пут подно Мајевице

Foto: V. Mitrić

Asfaltiranju tog važnog druma za ovdašnje ljude prethodila je sanacija klizišta koje je bilo veliki rizik za one koji su ovuda morali da idu.

Put su, svečanim presecanjem vrpce, na korišćenje Krćincima i drugim ljudima koji će ga da koriste pustili načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić, predsednik Skupštine opštine Đoko Simić i odbornik u SO Ugljevik Dragan Đokić.

Načelnik Perić je upoznao meštane, u dugom razgovoru sa njima,šta sve ugljevičkavlast planira da uradi u ovom delu ugljevičke opštine i saslušao je sve njihove ideje i želje.

-Ovaj put je veoma značajan za meštane, kako za ostanak stanovništva u ruralnim područjima naše opštine, tako i za razvoj turizma u podmajevičkom kraju, jer je reč o turističkom izletištu u čijoj se neposrednoj blizini nalaze Manastir Tavna i drevna Novakova pećina-rekao je načelnik Perić.

Foto: V. Mitrić

Odbornik u Skupštini opštine Ugljevik Dragan Đokić kaže da je asfaltiranjem lokalnog puta Crveno Brdo-Donja Krćina, opštinska uprava dala veliki doprinos da meštani Donje i Gornje Krćine ostanu na svojim ognjištima,“kao što su to činili njihovi očevi i pradedovi“.

Ovaj kraj, zajedno sa Gornjom Trnovom, rodnim mestom našeg znamenitog narodnog pesnika i guslara Filipa Višnjića ,a ima značajne turističke destinacije koje bi u narednom periodu,, uz opštinska ulaganja bile uređene i postale bitan faktor na regiji u pokretanju seoskog turizma. Opština Ugljevik privodi kraju asvaltiranje kompletne putne mreže, tako da se u narednom periodu može posvetiti još više stvaranju uslova za privredni razvoj Ugljevika-rekao je Đokić.

Okupljeni mještani izrazili su zadovoljstvo što su dobili novi put i što je uredjeno klizište, odajući zahvalnost rukovodstvu opštine Ugljevik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu