Rekonstrukcija ili reforma Dejtonskog mirovnog sporazuma sigurno će biti jedan od zadataka SAD i Džoa Bajdena, kazao je za „Avaz“ profesor univerziteta „Džon Hopkins“ u Vašingtonu Danijel Server.

Komentari (18)

dilber

02.12.2020. 09:41

Server je poznati antisrpski "analitičar" a njegova analtirika često nema veze s realnošću. EU se želi nametnuti kao sposobna strana da interveniše prije svega u svom dvorištu pa onda da bude sposobna da se pita i u svijetu. U tom smislu savjeti SAD-a su dobro došli ali nikako i presudni jer su zvaničnici EU-a jasno rekli da je Evropa njihovo dvorište i da su kadri sami da riješavaju svoje probleme. Do sada EU nije radikalno ulazila u riješavanje Ustava BiH i ja ne vijerujem da će radikalno ući sada kada je Bajden došao na čelo SAD-a. Prosto "analitika" gospodina Servera ne odgovara realnosti. EU je više puta rekla da Ustavne promjene moraju da se dese kako bi BiH postala funkcionana i kako bi postala dio EU ali da je na političarima u BiH da pokažu da su sami kadri da to učine. Jasno su rekli više puta da je članstvo u EU nemoguća misija bez funkcionalnije BiH. Što se tiče pak NATO-a i tu se narodi pitaju te ako postoji jedan dio građana koji ne žele pristupiti NATO-u to se i neće desiti. Članstvo BiH u NATO je na dugom štapu jer je usko povezano sa Ustavnim promjenama kao što je i način kako NATO radi da bi se približio Srbima ne samo u BiH nego na čitavom Balkanu. BiH nema geostrateški značaj te koliko vidim niti se BiH žuri u NATO (Ustavne promjene) niti se NATO-u žuri da uvuče BiH po svaku cijenu u njezino članstvo. Sve u svemu "analiza" nema veze s vezom. Bajden ima 4 godine period a Azija mu je najbitniji kontinet za širenje uticaja dok će Evropu sasvim sigurno prepustiti evropskoj uniji.

Pera

02.12.2020. 09:43

Ovaj put jevrei nece uspeti ! Bajden je mason33eg stepena a tajna globalna jevrejska vojska su m a s o n i. Broz tito jevrein iz madjarske rezirao je jajce progkasio" odlukom naroda" isekao etnicki prostor srba na republike jos tad planirao raspad osmisljavajuci grb sfrj jevrejsku sifru6 baklji a vatra simbolise rat raspad a njega opet po jevrejskoj sifri" tito posle tita" nasledjuje tito2soros jevrein iz madjarske a bombardovanje 1999e naredio je jevrein kisindzer komandant klintona. Jevrejka olbrajt predvodila je nezavisnost kim jevrein kusner rodjak trampovog zeta trgovac organima skrivao je albanske zlocinw kao i komandant haga teodor meron jevrein a jeljcin je bio pod potpunom kontrolom jevreja abramovica berezovskog deripaske.. milo je pod kontrolom jevreja rotsild i tita2...krivokapic zaev i milo su masoni pomocu koih jevrei prave veliku albaniju od crne gore kim i makedonije a albaniju drzavu i albance kao naciju od nekoliko razlicitih siptarskih plemena 1912e osmislili su jevrei iz beca i budimpeste i celo vreme su im mentori. Čekamo ih ovaj put spremni.

Toma

02.12.2020. 10:02

Jevrejski Benjamin Kalaj sa spiskom zelja za Deda mraza u kojeg ne veruje. To prvo sprovesti u Izraelu da vidimo za primer kad toliko voli muslimane.

Dragan Pik lon

02.12.2020. 10:16

Dejtonski sporazum ce nadziveti Servera,bajdena i celu kamarilu hipokrita koji su napravili karijeru na satanizaciji Srba.Rusija nije vise na kolenima.Kevkanje Servera greje dusu mudzahedinima u BiH-ni koji su postali NATO-gradjani isto onako kao sto su UCK--hirurzi postali specijalisti-antianesteziolozi.

Milan Bijeljina

02.12.2020. 20:39

Nikad mi iz Republike Srpske to necemo prihvatit.Ratovao sam od prvog do zadnje dana i opet cu ako treba. Jedino rjesenje je pripajanje Republike Srpske Srbiji.Ako je moglo Kosovo da se odcijepi zasto nemozemo mi od BIH.Nema srbina u Republici Srpskoj koji nemrzi BIH.

Ivan

03.12.2020. 00:44

Srbija je spremna da celu BiH rekonstruiše i napravi od nje tlo poželjno za život svakog čoveka bez obzira na nacionalnu i vrsku pripadnost. Svi su poželjni i preko potrebni. To će biti zemlja za poželeti. Ratovi su prošli i to treba svakom da bude jasno. Budućnost je zajednički suživot svih nas. Evropa je budućnost.

mostarac

03.12.2020. 11:07

Pozivam srbe hrvate i bosnjake da se ujedine protiv svih ko krene na BIH, batalite me i federacija i republika, narod treba da je zajedno. Prosla im je fora jednom, nece dvaput. Svako svoju budalu neka eliminise.

Paja Moler

23.03.2021. 17:37

@mostarac - Alal vera Mostarac, meni je recimo zelja da obidjem Sarajevo i Mostar, tamo sam bio kao dete, moji su Srbi poreklom iz Bosne, ne pitaj kako su prosli u ratu, ali rado bih te ugostio u Beogradu kad prodje pandemija, jer duboko verujem da je vise nas normalnih koji su jedva rat preziveli i ne pada nam na pamet sve ponovo, zbog koga, jel zbog Bajdena, Servera, kako god, ma ni u ludilu. Svrati Mostarac na kafu u Beograd kad prodje pandemija, a nadam se da cu i ja da obidjem Sarajevo i Mostar, da jedem domaci ratluk i vase cuvene pite, uzeleo sam se, zaista. Ziv i zdrav mi bio Prijatelju.

Rambbo

04.12.2020. 15:12

Сви можемо причати шта год хоћемо али ипак сви ће мо поклекнути пред Америма... чак и Русија ће нас издати...