NEMA MESTA PANICI: Stanivuković najavio da se kreće u saniranje štete (FOTO)

Novosti online

30. 12. 2020. u 10:40

ODLUKA Štaba za vanredne situacije je da će se u Banjaluci danas sve odvijati normalno uz pojačan oprez.

НЕМА МЕСТА ПАНИЦИ: Станивуковић најавио да се креће у санирање штете (ФОТО)

Foto: Printskrin

- Do sada smo primili nekoliko prijava građana zbog oštećenja objekata na teritoriji grada Banjaluka i sa nadležnom inspekcijom obišli teren kako bismo utvrdili stvarno činjenično stanje. 

Na jednoj od pasarela na teritoriji Banjeluke (Zapadni tranzit, kod motela „Kamel“) utvrđeno je par pukotina zbog kojih smo, iz preventivnih razloga, izdali naredbu da se zabrani upotreba objekta, dok ne utvrdimo da li je objekat siguran za upotrebu i ne saniramo nastalu štetu.

Za sada nema mesta za paniku, ali treba istaći da su naše službe u pripravnosti, a građane molimo za dodatni oprez u danima koji su pred nama.

Vrtići će raditi normalno, uz određene upute Grada, a u nekima od njih ćemo sutra organizovati obuku. Sve nadležne službe će biti u pripravnosti, postavljaćemo uputstva za zaposlene u javnim preduzećima i ustanovama, te biti na raspolaganju našim građanima.

Grad će pomoći porodici Radanović sa Starčevice, na čiju kuću se obrušila krovna konstrukcija sa zgrade pored, te obezbediti alternativni smeštaj i finansirati proces analize nastale štete.

Već od ranih jutarnjih časova sagledavamo posledice i krećemo u sanaciju štete u svim delovima Grada.

Nadležne službe su i dalje u pripravnosti, kako zbog nevremena tako i zbog podrhtavanja tla, a građane molimo za dodatni oprez, kako bismo i dalje uspešno mogli da prevazilazimo prepreke koje su pred nama - objavio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!