DODIK JASAN NA PROSLAVI DANA REPUBLIKE: Zemlja nam nije poklonjena - istorijski cilj je samostalna i slobodna Srpska! (VIDEO)

Tanjug

09. 01. 2021. u 20:42

PREDSEDAVAJUĆI i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras da Republika Srpska nije poklonjena, da su se za nju izborili najbolji i da je obaveza svih da je čuvaju i grade za buduće generacije.

ДОДИК ЈАСАН НА ПРОСЛАВИ ДАНА РЕПУБЛИКЕ: Земља нам није поклоњена - историјски циљ је самостална и слободна Српска! (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Jutjub/RTRS

- Naš istorijski cilj je samostalna i slobodna Republika Srpska i moramo naučiti lekciju, koju su mojoj generaciji predali naši preci. Nemati državu je nešto što su Srbi naučili na najgori mogući način i u raznim bunama i nažalost i poslednjem građanskom ratu - istakao je Dodik u video-obraćanju na svečanoj akademiji koja se povodom Dana Republike Srpske održava u Banjaluci.

On je rekao da je Republika Srpska u Dejtonski sporazum unela svoj subjektivitet i sve nephodne elemente državnosti - teritoriju, stanovništvo i suverenu vlast u okviru svojih granica, prenela je RTRS.

- Zauzvrat, dobili smo mir i međunarodnu verifikaciju Republike Srpske kao ravnopravnog entiteta u okviru BiH sa visokim stepenom autonomije - poručio je Dodik. 

On je istakao da će se borba na političkom planu sa onima koji opstruišu Republiku Srpsku nastaviti i da ona neće biti nimalo laka ni u idućoj godini.

Naveo je da ono što odvaja iduću godinu od svih godina do sada, što se tiče Republike Srpske, jeste to da ona naredne godine slavi 30 godina i da se mora pripremiti za to.

- Moramo biti još jači i moramo to učiniti na najbolji mogući način - naglasio je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024