TAMARA ZVICER BILA POD NADZOROM POLICIJE: Kriminalni klanovi bili pod kontrolom MUP od trenutka kada su ušli u Srpsku, tvrdi ministar

R. S.

19. 02. 2021. u 12:12

MINISTAR unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač poručio je da u Republici Srpskoj nema mesta za kriminalce iz okruženja ili bilo koje zemlje.

ТАМАРА ЗВИЦЕР БИЛА ПОД НАДЗОРОМ ПОЛИЦИЈЕ: Криминални кланови били под контролом МУП од тренутка када су ушли у Српску, тврди министар

Foto: Printskrin

Lukač je istakao da je MUP Republike Srpske dokazao da niko, pa ni pripadnici crnogorskih kriminalnih klanova, ili bilo kojih drugih, nemaju mesta u Republici Srpskoj.

- Ako ih potražuju naši sudovi, ako već imaju neka krivična dela koja su unutar BiH da li uradili ili ih potražuju na bilo koji način po bilo kojoj snazi poternice, mi ćemo ih privesti i procesuirati kroz naše tužilaštvo i sudove, u suprotnom ćemo ih proterati kao strane državljane - rekao je Lukač u Banjaluci.

Foto D. Pozderović

On je podvukao da su kriminalni klanovi bili pod kontrolom MUP-a Srpske od trenutka kada su ušli u Srpsku, i to svakodnevno.

- U potpunosti su bili pod kontrolom i nisu imali šanse da naprave bilo kakvo kriminalno delo ako su već došli sa takvom namerom - istakao je ministar Lukač.

Pojasnio je da su, nakon utvrđivanja njihovih identiteta, kontaktirane policije u regionu kojima su poznati, te su proterani iz Republike Srpske.

Na pitanje novinara, da li je bilo aktivnosti MUP-a Republike Srpske po pitanju porodice Zvicer koja je boravila na Jahorini, Lukač je odgovorio da je Tamara Zvicer boravila na Jahorini sa nekoliko dece.

- Nisu bili ugroženi nijednog trenutka jer su od početka bili pod nadzorom policije Republike Srpske - naveo je Lukač.

On je objasnio da sva lica koja se pojave na teritoriji Republike Srpske, a imaju bilo kakvu kriminalnu prošlost ili eventualno rodbinsku vezu sa kriminalcima, istog trenutka budu stavljeni pod kontrolu domaćih službi.

MUP Republike Srpske 10. februara uhapsio je Cetinjane Milana Kršića, Filipa Roganovića i Bobana Sjekloću za koje se veruje da su bliski zloglasnom škaljarskom klanu. Kod njih nije pronađeno nikakvo oružje, ali su sutradan predati u nadležnost Službe sa strancima BiH i proterani su iz zemlje. U trenutku hapšenja za jednim od njih u sistemu je postojala poternica, za koju je utvrđeno da je povučena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu