ĆERKA JE NASLEDILA NJEN TALENAT I LEPOTU: Bila je diva domaćeg filma, prerana smrt prekinula sve (FOTO)

Novosti online

14. 04. 2023. u 17:48

LEPU glumicu Nedu Spasojević obožavala je cela Jugoslavija, smatrali su je pravom urbanom glumicom, a mnogi su je nazivali modernom. Međutim, Nedin život se ugasio prerano, sa svega 40 godina.

ЋЕРКА ЈЕ НАСЛЕДИЛА ЊЕН ТАЛЕНАТ И ЛЕПОТУ: Била је дива домаћег филма, прерана смрт прекинула све (ФОТО)

Foto: Printskrin/Jutjub/RTS Kulturno-umetnički program

Davne 1981. godine, osmogodišnja Isidora Minić ostaje bez majke, a poznati slikar Bane Minić bez supruge koju je neizmerno voleo. Lekari su Nedi otkrili karcinom, a nekoliko meseci posle snimanja filma "Banović Strahinja" ona je preminula.

Javnost je tada ostala u šoku da se život jedne mlade glumice ugasio u četrdesetoj godini, a deset godina kasnije njena mezimica odlučuje da upiše glumu. Uloga u filmu "Lajanje na zvezde" otvara joj vrata kinematografije, a potom započinje da igra predstave i snima brojne role na filmu.

Privatan život je uvek pokušavala da sakrije od očiju javnosti, pa se baš iz tog razloga dugo nije znalo da je ona ćerka legendarne glumice Nede Spasojević.

- Sada, kada imam skoro 50 godina, mogu da kažem da je mnogo lakše kada ti neko ode rano jer nisi stigao da se za njega vežeš. Pamtim kako je izgledala mamina bolest, šta se dešavalo po kući. Onda su me stavili kod nane, a mama je otišla u bolnicu. Sećam se, to jutro je zvonio telefon. Nana se javila, a ja sam se pravila da spavam. Probudila me je i rekla: "Sine, mama je umrla." Ja, ništa. Šta da radim, kao dete nisam znala kako da se ponašam. Znam da su mi išle suze, ali me je bilo užasno sramota i stalno sam ih brisala. Ne da me je nešto bolelo, pa plačem. Nego, onako, instinktivno, životinjski. Da mama nije bila glumica i da nema tih filmova u kojima je igrala, ne znam da li bih je se sećala. Onih pravih uspomena i emocija koje te vežu za neku ličnost nemam.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bufonerija (@bufonerija)

- Pamtim kako me je ujutro budila, ali nemam svesnih doživljaja sa njom, nemam razgovora. Bila sam dete. Dugo sam čuvala neke njene stvari, a prošle godine nešto i iznela iz stana. Ostao mi je jedan svileni penjoar. Normalno je da roditelj treba da ode jednog dana, ali mnogo više boli kad ide neko s kim si proživeo nešto, imaš uspomene, znaš ga, znaš kako diše, šta razmišlja, kako te je podržavao ili ne. I kao mala sam bila više vezana za oca jer je on bio pored mene češće nego mama. Posle, kad sam postala tinejdžer, bilo je trenutaka kada ćale nije mogao da me razume, jer on je muško. Hoću karmin, a on to ne dozvoljava. Onda plačem, ali više što sam ljuta nego što nemam mamu. - ispričala je Isidora Minić u ispovesti za "Kurir".

Foto: V. Danilov

Osim talenta, očigledno da je od majke nasledila i lepotu.

- Svi kažu da ličim na mamu, samo tata kaže da sam lepša od nje pošto je i on imao udeo u tome. - objasnila je Isidora.

BONUS VIDEO: DUGO SAM SANjALA OVAJ KONCERT: Jelena Rozga podelila prve utiske sa spektakla

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave