OVO NIKO NIJE ZNAO: Najlepšu baladu Lepe Brene napisao Saša Popović

Novosti onlajn

06. 02. 2024. u 20:25

SAŠA POPVIĆ mnogo puta do sad je dokazao da je tata šoubiznisa koji je danas zaslužan za mnoge karijere pevača, a malo ko zna da upravo on potpisuje i mnoge domaće hitove.

ОВО НИКО НИЈЕ ЗНАО: Најлепшу баладу Лепе Брене написао Саша Поповић

Foto: Z. Knežević, Jutjub printskrin/Lepa Brena

Saša nikad nije krio da je pesme pisao iz hobija, uporedo sa svojim primarnim zanimanjem, a hrabrost da ih objavi dobio je od menadžera „Slatkog greh“ Rake Đokića.

Foto: Petar Milošević

Tako je davne 1985. godine komponovao i aranžirao jednu od najlepših Breninih balada pod nazivom „Nežna žena“, dok je tekst napisala Radmila Mundrinić.

Posle „Slatkog greha“ sa kojim su Brena i Saša harali bivšom Jugoslavijom, nekadašnje kolege i kumovi su 1998. godine osnovali sopstvenu „Grand“ produkciju, kada je Popović proglašen za najjačeg biznismena u svetu šoubiznisa.

Opšte je poznato da je Saša promenio Breni život iz korena i iz Brčkog preselio je u sprsku prestonicu gde je kasnije sa „Slatkih grehom“ punila hale i dvorane širom Jugoslavije.

Foto: ATA images

Prvog susreta porodice Lepe Brene i nekadašnjeg frontmena „Slatkog greha“ pevačica se i dan danas seća.

-U to vreme sam studirala već šest meseci, a onda je došao Saša da me pita da budem deo grupe. Kada ga je moj otac video, Sale je imao 45 kilograma sa krevetom i onu palačinku od kravate oko vrata i neko odelo je nosio. Tati to nije delovalo ozbiljno. Bilo mu je neozbiljno da radim u nekom takvom bendu, tako da nije verovao u to i jedva mi je dozvolio da odem i radim sa “Slatkim grehom”. To je bilo zato što mu Sale nije odavao neki ozbiljan utisak, a ja sam bila srećna što ga nije izbacio iz kuće – prisetila se svojevremeno Brena za domaće medije.

(GRAND)

BONUS VIDEO:

POSVEĆENOST JE KLjUČ USPEHA | Božićni "Novosti" intervju | Viki Miljković

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!