INFEKCIJA PLUĆA I KOVID 19: Evo zbog čega je Slađana Milošević završila u bolnici, gde je i preminula

Novosti online

26. 03. 2024. u 14:13

PEVAČICA Aleksandra Slađana Milošević umrla je danas, 26. marta 2024. godine, u Zemunskoj bolnici. Kako se saznaje, poslednjih desetak dana bila je u bolnici na lečenju.

ИНФЕКЦИЈА ПЛУЋА И КОВИД 19: Ево због чега је Слађана Милошевић завршила у болници, где је и преминула

Foto: Arhiva Novosti

Bila je teško bolesna, imala je infekciju pluća i u jednom trenutku bila je pozitivna na kovid 19, nezvanično saznajemo.

Tačan uzrok smrti još uvek nije zvanično poznat.

Ležala je na intenzivnoj nezi.

Aleksandra Slađana Milošević rođena je u Beogradu 3. oktobra 1955. godine i smatrana je ikonom novog talasa osamdesetih u Jugoslaviji.

Svoj prvi solo nastup je imala na festivalu „Studentsko ljeto“ u Maglaju, 1974. godine, gde je osvojila Gran-pri.

Na površinu jugoslovenske pop-rok scene isplivana je 1977. godine sa pesmom Au, Au i iste godine imala svoj prvi veći nastup na Koncertu kod Hajdučke česme, gde je nastupala pre „Bijelog dugmeta“.

Miloševićeva je počela da ruši tabue, kad je izdala pesmu pod nazivom Seksi dama, koja je bila zabranjena za emitovanje na brojnim radijskim i televizijskim programima.

Godine 1979, promovisala je pesmu Amsterdam, a 1981. godine nastupila na izboru za jugoslovenskog predstavnika na Pesmi Evrovizije u Beogradu i osvojila osmo mesto sa kompozicijom Recept za ljubav.

Sa Dadom Topićem je 1984. godine snimila pesmu Princeza, koja je prevedena i na engleski jezik, a 1989. godine je otišla u SAD, gde je neko vreme svirala sa grupom "Baby Sister".

Radila je i kao broker na berzi, u marketinškim agencijama. U Beograd se vratila 1995. godine.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave