Rokvić je na svojevrsno hodočašće put Grčke krenuo sa humanim razlogom - da pomogne prevashodno deci oboleloj od raka.

Pevač je na Instagramu poručio da je prvog dana prešao 33,5 kilometara, a da mu je cilj da skupi 200.000 evra za renoviranje Dečje onkologije i kupovinu aparata za dijagnostivikovanje kancera mozga kod dece.

- Dragi ljudi, želimo da vas obavestimo da smo Nikola i ja osnovali fondaciju pod nazivom "Porodica" koja će se baviti očuvanjem tradicionalnih vrednosti i porodice - kao institucije i kao svetinje. Fondacija će pomagati mnogodetnim porodicama, ugroženoj, talentovanoj i bolesnoj deci, a naša prva misija će biti pomaganje pedijatrijskoj onkologiji.

Naša želja je da zajedničkim snagama prikupimo neophodna sredstva za kupovinu aparata koji će pomoći u dijagnostifikovanju kancera mozga kod dece, kao i renoviranju dela Dečje onkologije. Za to nam je potrebno 200.000 evra, a ja ću sa ovog svetog mesta krenuti peške put Atine, tačnije do ostrva Egine i manastira Svetog Nektarija Eginskog i tim putem od 1.060 kilometara prikupljaću neophodna sredstva. Zato pozivam sve kompanije, pojedince, ali i moje prijatelje da nam pruže podršku i da ostvarimo ovu veliku misiju - poručili su Nikola i njegova supruga Bojana Barović.

Danas se Rokvić ponovo oglasio na društvenim mrežama i podneo pratiocima izveštaj sa drugog dana svoga putovanja.

Interesantno je bilo kako je pevač proveo noć - nema udobnih hotelskih soba, nema kreveta, a nema ni četiri zida. Samo logorska vatra i šator.

- Danas duva vetar, ali kiše dobro je nema. Ovaj put za dečiju radost pozivam sve drage ljude da pomognu da istrajem u ovoj misiji i da prikupimo novac za pedijatrijsku onkologiju. LJubim vas - poručio je Nikola u kratkom uključenju sa puta.

Podsetimo, Nikola Rokvić je, pre odlaska sa porodicom posetio Hram Svetog Save, gde se pomolio.

Foto: Instagram printskrin/nikolarokvic

 

 

- Odlučio sam da iz ljubavi prema ljudima krenem na ovaj put i nadam se da će biti na radost mnogih, nadam se da će biti na uzrastanje mnogih, nadam se da će biti na pomoć mnogih. Prvenstveno, na pomoć mnogim porodicama, mnogoj deci, ali što je najbitnije na pomoć bolesnoj deci zbog koje sam u velikoj meri i krenuo na ovaj put. Pokrenuli smo fondaciju koja će pomagati porodicu, koja će pomagati talentovanu decu, mnogodetnu porodicu, ali isto tako i bolesnu decu - rekao je Nikola u Hramu Svetog Save.

Inače, Nikola je pre nepunih mesec dana spomenuo na svom Instagramu kako se sprema za ovaj poduhvat.

Foto: Instagram printskrin/nikolarokvic

 

 

- Mnogi od vas mi pišu i pitaju se za šta se spremam. Otkriću vam samo da se duhovno i mentalno spremam već tri godine za ovaj poduhvat. U poslednjih par meseci je došao red i na telesnu pripremu. Vrlo brzo ćete saznati - poručio je on nedavno svojim pratiocima.