Devojčica Biljana Čekić danas ima 17 godina, a pre tri je uspela da maestralno odigra Daru iz Jasenovca u istoimenom filmu, koji je osvojio srca publike širom Balkana.

FOTO: Printskrin Jutjub 101 studio

 

Nema ko nije osetio nalet emocija nakon scena rata i patenje kroz koji je Dara prolazila, a kako na filmu tako i u privatnom životu, nisu uvek cvetale ruže Biljani, o kojoj se često piše u domaćim medijima.

Na audiciji je bilo  čak 2.000 devojčica, a izbor je pao baš na nju. Životnu priiku Biljana je iskoristila i na najbolji mogući način prikazala patnje jednog naroda. 

Ipak, ni u stvarnom životu tuga joj nije manjkala. Kao sedmogodišnju devojčicu majka ju je ostavila, pa se o njoj od malena starao otac, koji se takođe nekoliko puta oglasio nakon pisanja medija da žive u teškim uslovima.

FOTO: Printskrin Jutjub 101 studio

 

On nije želeo mnogo da polemiše, već je rekao da se, kao i svi ostali, i oni bore za egzistenciju, rade i trude se da imaju sve što im je potrebno za noramlan život. Nisu socijalni slučajevi i ne traže ni od koga ništa, a veoma mu je drago što je posle uloge Biljana dobijala stipendiju, što joj je omogućilo da malo lagodnije živi.

Biljana sa samohranim ocem, sestrom, bratom, bakom i dekom živi skromnim životom u selu Sreflije, nedaleko od Kozarske Dubice. Ne žive lagodno i luksuzno, ali je njihov dom ispunjen poštovanjem, ljubavlju i podrškom.

Bilja je sada poznata u svom selu i učinila je da njegovi meštani s ponosom govore o njoj.  Svoju podršku mladoj glumici na početku karijere dao je i Miloš Biković, koji joj se obratio video-porukom u kojoj poručuje da je siguran da će se jednom sresti u kadru, jer je pred njom uspešna glumačka karijera.