NJOJ JE POSVETIO JEDAN OD SVOJIH NAJVEĆIH HITOVA: Bora je pevao pesme za dušu - a po ovim hitovima ćemo ga zauvek pamtiti!

Novosti onlajn

11. 10. 2020. u 22:35

PEVAČ narodne muzike Bora Drljača preminuo je u 80. godini života nakon duge i teške bolesti.

ЊОЈ ЈЕ ПОСВЕТИО ЈЕДАН ОД СВОЈИХ НАЈВЕЋИХ ХИТОВА: Бора је певао песме за душу - а по овим хитовима ћемо га заувек памтити!

Foto: Printscreen/Jutjub

Bio je jedan od najpopularnijih pevača u Jugoslaviji, a za svoj rad dobio je nagradu za životno delo.

Snimio je preko 50 nosača zvuka na kojima se nalazi oko 400 pesama, prodao je preko pet miliona ploča i kaseta i nastupao je po celom svetu, ponajviše u Americi, Kanadi, Australiji, kao i u zapadnoj Evropi.

Borine pesme su se razlikovale, pevao je od narodnih, preko izvornih, do sevdalinka.  

Iza sebe je ostavio brojne hitove kao što su "Otišla je Danijela", "Oj oraje oraje", "Plači mala plači", "Stari vuk", "Prijo moja kako ćemo", kao i mnoge druge...

Opevao je Boro i verenice i nevernice, proslavio Danijelu, Bojanu, Milijanu, Đurđu, Nadu, Micu, Minu, Hani, a jednom prilikom otkrio je kome je posvetio neke od svojih najvećih hitova.

- Verenicu sam posvetio jednoj mojoj koleginici Radi, dražesnoj crnki, anđeoskog glasa. Putevi se naši razišli, ja joj napisao pesmu, postala megahit, a Rada nije ni znala kome je posvećen stih: "Moram da joj kažem, jer ne mogu kriti, da će ona moja verenica biti". I danas kad god zapevam "Nevernice moja vrati mi se ti", pomislim na Radu - otkrio je on svojevremeno.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZDRAVLJE JE NAJVEĆE BOGATSTVO: Možemo da izgradimo zdraviji, pravedniji i održiviji svet