HITNA REAKCIJA SPORTSKOG SAVEZA SRBIJE: Spas za sport u Vladičinom Hanu, klubovi sa opštinom potpisali ugovore o podršci

N. I.

24. 04. 2023. u 16:04

Situacija u sportu opštine Vladičin Han bila je veoma loša, zato je oformljen Sportski odbor za ovu opštinu, a prvi u nizu zadataka je uspostavljanje finansiranja klubova. Tako su klubovi u opštini Vladičin Han potpisali ugovore sa opštinom i počelo je finansiranje po redovnim godišnjim programima za 2023. godinu.

ХИТНА РЕАКЦИЈА СПОРТСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ: Спас за спорт у Владичином Хану, клубови са општином потписали уговоре о подршци

Sportski savez Srbije

- Svaki klub koji je član nadležnog nacionalnog granskog sportskog saveza, koji je popunio potrebnu dokumentaciju i predao je sekretaru Sportskog odbora i to od 6. marta do 21. marta 2023. godine, prošle nedelje je i potpisao ugovor sa predsednikom opštine Goranom Mladenovićem. Na ovaj način želimo da omogućimo nastavak funkcionisanja sporta. Ono što je teško sprovesti brzo, jeste da se svaki detalj iz Zakona o sportu mora poštovati, ali mi smo strpljivi i istrajni. Drago mi je da je predsednik opštine gospodin Maldenović želeo da se sport u Vladičinom Hanu normalizuje i brzo je reagovao, a ukupno je opredeljeno 20.000.000 dinara iz budžeta lokalne samouprave - rekao je generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković i dodao:

- Kako bi na vreme počelo finansiranje za 2024. godinu, raspisan je konkurs za predaju programa. On će trajati do 3.maja 2023.godine, a sve potrebne informacije se mogu naći na sajtu lokalne samouprave. Sportski savez Srbije će pomoći da u Vladičinom Hanu sport ne prati loš glas, već da se ljudi koji su se opredelili da budu treneri i sportski radnici na najbolji način promovišu zdrav život, ali i da decu u Vladičinom Hanu zainteresuju da počnu da treniraju – podsetio je Marinković.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)