"TO NISAM MOGAO DA PROPUSTIM"! Savićević krenuo na sahranu Berluskonija: Grešio sam, ali on bi sve sredio

Tanjug

14. 06. 2023. u 11:38

Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) Dejan Savićević izjavio je da je mnogo voleo Silvija Berluskonija i dodao da će prisustvovati sahrani bivšeg predsednika Milana, prenosi Gazeta delo Sport.

ТО НИСАМ МОГАО ДА ПРОПУСТИМ! Савићевић кренуо на сахрану Берлусконија: Грешио сам, али он би све средио

FOTO: AP

Berluskoni je preminuo pre dva dana u 87. godini, a biće sahranjen danas po podne na Pjaci Duomo u Milanu.

"Berluskoni mi je bio kao drugi otac. Deluje kao velika i preterana rečenica, ali istina je. Osetio sam da me voli, da me poštuje, branio me je. Čak i previše. Voleo je on mene, a voleo sam i ja njega. Oprostiću se poslednji put od njega", rekao je Savićević i otkrio da je na Berluskonijevu sahranu krenuo automobilom.

"Razgovarao sam sa Danijelom Masarom i rekao mu da mogu da dođem avionom, ali on me je savetovao da sačekam, jer se radi o državnoj sahrani, da postoje pravila i ograničenja za bezbednost. U tom trenutku sam krenuo autom iz Podgorice u Milano. Danas ću i ja biti na Duomu, to nisam mogao da propustim", dodao je Savićević, koji je od 1992. do 1998. igrao za ekipu Milana.

Savićević je potom nastavio da hvali Berluskonija.

"Grešio sam, ali on bi sve sredio i rekao mi da ostanem miran, da budem strpljiv. Jednom sam protiv Anderlehta odbio da ostanem na klupi, trener Fabio Kapelo je bio ljut. Berluskoni se saglasio sa Fabijom, ali je rekao i da Dejan mora da se razume, da je on šampion i da pati jer ne igra", objasnio je predsednik FSCG.

Foto: AP

 

On se prisetio finala Lige šampiona 1994. godine kada je Milan u Atini pobedio Barselonu rezultatom 4:0.

"Prošlo je skoro trideset godina, ali istina je da određene stvari, određene emocije nikada ne zaboravite. Igrali smo protiv Barselone, bili smo autsajderi, osuđeni na propast. A umesto toga pobedili smo sa 4:0. Berluskoni me je zvao pre utakmice i rekao: 'Dragi Dejane, kažu da si genije. Pa, pokaži mi protiv Barselone'. Bilo je to možda i najlepše finale. I kad pomislim na taj gol uvek mi padne na pamet moj Milan, Berluskoni. Postali smo takvi, jer je on bio tu - naš veliki predsednik", zaključio je Savićević.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave