RONALDO NAJVEĆI PROMOTER: Ne vraćam se u Evropu, dođite u Arabiju !

Novosti online

18. 07. 2023. u 11:50

NE vraćam se u Evropu. Tamošnji fudbal je izgubio kvalitet! Mrtav hladan, ovo je juče izjavio Kristijano Ronaldo, aktuelni as arabijskog Al Nasra, koji je u opširnom intervjuu objasnio svoje razloge odlaska iz evropskog fudbala, ali i posebno rasplamsao strasti navijača kada je objasnio razliku između saudijske elitne lige i američke MLS lige u koju je upravo došao njegov najveći rival Lionel Mesi.

РОНАЛДО НАЈВЕЋИ ПРОМОТЕР: Не враћам се у Европу, дођите у Арабију !

Tanjug/AP

- Kada sam se pridružio Juventusu 2018. godine, italijanska Serija A je bila mrtva, a nakon što sam potpisao ona je ponovo oživela. Gde god da dođe Kristijano, on izaziva veće interesovanje - započeo je Ronaldo u svom prepoznatljivom stilu.

Slavni portugalski fudbaler koji je u februaru napunio 38 godina je trenutno sa svojim klubom Al Nasrom na pripremama u Algarveu, u rodnoj Portugaliji, a u prvom test meču Saudijci su bili nemoćni protiv Selte koja je slavila sa ubedljivih 5:0, ali to nije zasmetalo Ronaldu da objasni zašto se više neće vraćati u evropski fudbal u kojem je u dresovima Mančester junajteda, Real Madrida i Juventusa postigao neke od najvećih uspeha u istoriji ove igre.

- Ta vrata su potpuno zatvorena. Imam 38 godina, a i evropski fudbal je izgubio na kvalitetu. Jedino ga izvlači Premijer liga Engleske koja je iznad svih ostalih - jasan je Portugalac.

On je pre osam meseci, neposredno po završetku Svetskog prvenstva u Kataru, ostao na užarenom arapskom pesku i potpisao je ugovor sa Al Nasrom iz Saudijske Arabije. I pored mnogih poteškoća, osladio mu se život u Rijadu. Do te mere da je u istom intervjuu praktično na najbolji način izreklamirao tamošnju ligu i u nju pozvao još više evropskih fudbalskih zvezda, baš u nedeljama kada su neke od njih počastile svojim prisustvom navijače u ovoj prebogatoj zemlji.

- Moja odluka da se pridružim saudijskim klubovima bila je sto odsto ključna za dovođenje novih vrhunskih igrača. To je činjenica. Za samo godinu saudijska Pro liga će biti jači od turskog i holandskog šampionata. Uz sve to počeli su da dolaze igrači koji nisu uopšte stari, poput Rubena Neveša i Žote - dodao je Ronaldo.

I onda je "nanišanio" svog najvećeg rivala, Argentinca Lionela Mesija koji je pre dve noći zvanično predstavljen u Interu iz Majamija. Iako ga nije pomenuo, jasno je bilo šta je želeo da kaže sledećom rečenicom:

- Saudijska Pro liga je jača od MLS. Ponavljam, ja sam u Saudijskoj Arabiji otvorio Pandorinu kutiju i u nju će da dolazi sve više odličnih igrača - zaključio je Ronaldo.

Velika imena

MUNDIJAL u Kataru je izgleda samo pokrenuo "domino efekat" u arapskom svetu, kada je u pitanju strast prema fudbalu. Zemlja u kojoj više nije dovoljno gledati trke konja, kamila ili skolova, želi da dokaže da je fudbal najprofitabilniji sport na planeti. Zato su ovog leta četiri najbogatija kluba Al Hilal, Al Itihad, Al Nasr i Al Ahli doveli neke od najzvučnijih evropskih zvezda u svoje redove. Karim Benzema, Ngolo Kante, Roberto Firmino, Sergej Milinković Savić, Marcelo Brozović i još neki su samo dokaz da je Arabija u stvari nova fudbalska Meka.

Arapi u UEFA Ligi šampiona

PREMA nekim nepotvrđenim informacijama, Evropska fudbalska unija planira da uskoro pozove neki od arapskih klubova u svoje najelitnije klupsko takmičenje. Naime, UEFA će uskoro uputiti specijalnu pozivnicu nekoj od ekipa, najverovatnije iz Saudijske Arabije, koja je spremna da plati nekoliko stotina miliona evra za ovaj potez. Nešto slično sprema i košarkaška Evroliga koja planira da "vajld kartu" da u ruke klubu iz Dubaija u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata