GVARDIOLA VEOMA LJUT: "Gust raspored kriv za povrede, igrači moraju da reaguju"

Tanjug

17. 08. 2023. u 16:05

MENADžER Mančester sitija Pep Gvardiola izjavio je danas da je gust raspored utakmica glavni krivac zbog velikog broja povreda fudbalera širom Evrope, prenose britanski mediji.

ГВАРДИОЛА ВЕОМА ЉУТ: Густ распоред крив за повреде, играчи морају да реагују

FOTO: Tanjug/AP

"Građani" su sinoć osvojili evropski Superkup, pošto su u Atini posle boljeg izvođenja penala pobedili Sevilju ukupnim rezultatom 6:5.

Engleski klub na ovom meču nije mogao da računa na povređenog Kevina de Brujnea, koji će morati da pauzira najmanje nekoliko meseci.

U poslednjih nedelju dana širom Evrope teške povrede su, između ostalih, doživeli i Tibo Kurtoa, Eder Militao, Jurijen Timber, Kristofer Nkunku i Emu Buendija.

- U mojoj prvoj predsezoni u Barseloni imao sam 25 dana da se pripremim za prvu zvaničnu utakmicu protiv Skonto Rige u kvalifikacijama za Ligu šampiona, koju smo na kraju osvojili. Sada vam daju četiri ili pet dana, pogledajte sada koliko ima igrača sa povređenim ukrštenim ligamentima kolena - rekao je Gvardiola i nastavio:

- Teraju te da ideš u Aziju, SAD, to su stvarno teške utakmice, derbiji... Igrači padaju i padaće, jer šou mora da ide dalje. Ako nema Kurtoe, biće neko drugi, zar ne? I ako Militao nije tu, onda će da bude neko drugi.

On je potom kritikovao čelnike Evropske fudbalske unije (UEFA) i Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

- Ako ne bude De Brujnea, onda će tu da bude neko drugi. Ovo je izgubljena bitka, osim ako se igrači sami ne zauzmu za sebe i kažu da neće da igraju. To je izgubljena bitka, UEFA i FIFA neće ništa da učine - zaključio je Gvardiola.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)