NESTVARNA LIGA ŠAMPIONA! Ma, kakva "moćna Barselona", kakav "PSŽ-ov derbi", golman dao naj-gol! (VIDEO)

Novosti online

19. 09. 2023. u 23:15 >> 23:59

UEFA Liga šampiona, sezona 2023/2024, počela je izuzetno uzbudljivo.

НЕСТВАРНА ЛИГА ШАМПИОНА! Ма, каква моћна Барселона, какав ПСЖ-ов дерби, голман дао нај-гол! (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

U meču iz "Zvezdine" grupe najpre je do rezultata 3:1 došao Lajpcig, i to kao gost Jang Bojsa, a onda je istim takvim epilogom, doduše u korist domaćina, rešen duel Mančestre sitija i Crvene zvezde. Ali, to je bio samo deo, jedna četvrtina bogatog programa u elitnom društvu ovog utorka.

U grupi E Fejenord je sa 2:0 pobedio Seltik i to u birnom duelu. Stengs je u sudijskoj nadoknadi vremena doneo prednost Holanđanima, a onda su Škoti ostali bez prvog od dva isključena igrača. No, crveni karton Lagerbilkeu nije doveo i do 2:0 jer je Paišao promašio penal za Fejenord, no nakon što je samo tri minuta kasnije, u 68, i Holm morao prevremeno u svlačionicu, "kelti" sa golmanom i osmoricom igrača u polju nisu mogli da izdrže. Fejenord je, uz jedan poništeni pogodak, preko Jahanbakhša došao do pomenute pobede.

U toj grupi Lacio je u 95. minutu na čudesan način izborio remi.

Golman Provedel, koga će Atletiko Madrid pamtiti i po imenu i nadimku "Ivan Grozni" doneo je bod "nebesko-plavima" nestvarnim pogotkom.

Najpre su "jorgandžije" od 29. minuta vodile, tada je precizan bio Barios, a onda je neposredno pred poslednji zvižduk sudije, posle sjajnog utrčavanja, Provedel glavom zatresao mrežu svog kolege i oduševio ne samo "lacijale", već sve kojima je fudbal drag.

Evo i kako je to izgledalo:

Milan i Njukasl su podelili plen, a poput Glazera u Mančesteru, odličan je bio i golman "svraka", Poup, sa devet odbrana na putu ka 0:0. A u toj, grupi F, derbi u Parizu dobio je Pari Sen Žermen, koji je Borusiju Dortmund pobedio sa 2:0, i to razbivši njen bedem tek u drugom poluvremenu. Mbape je u 49. iskoristio penal, a devet moinuta kasnije asistenciju Vitinje Hakimi pretvorio u nenadoknadivu prednost za "milionere".

FOTO: Tanjug/AP

I, konačno, u grupi H, Barselona je uz dva gola i asistenciju Žoaa Feliksa (a i pogotke Levandovskog, Gavija i autogol Batalje) deklasirao ekipu Antverpa sa 5:0, dok je Porto kao gost Šahtjora, i to u meču odigranom u Hamburgu jer ekipa iz Donjecka zbog rata u Ukrajini mora da igra van domovine, trijumfovao sa 1:3.

Rezultati Lige šampiona - 1. kolo, utorak:

Grupa E: 

Fejenord - Seltik 2:0
Lacio - Atletiko Madrid 1:1

Grupa F: 

Milan - Njukasl 0:0
PSŽ - Borusija Dortmund 2:0

Grupa G: 

Jang Bojs - Lajpcig 1:3
Mančester siti - Crvena zveda 3:1

Grupa H: 

Barselona - Antverp 5:0
Šahtjor - Porto 1:3

Bonus video: Navijanje "delija" na početku meča Mančester siti - Crvena zvezda

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024