"MIRISALO" NA ČUDO U LIGI ŠAMPIONA, ALI... Zvezda vodila protiv prvaka Evrope, Mančester siti preokretom do trijumfa

Novosti online

19. 09. 2023. u 22:54 >> 22:55

Fudbaleri Crvene zvezde su u prvom kolu UEFA Lige šampiona vodili u gostima protiv branioca titule, aktuelnog prvaka Evrope, ali je na kraju Mančester siti pobedio - rezultat burnog meča na "Etihadu" bio je 3:1 (0:1).

МИРИСАЛО НА ЧУДО У ЛИГИ ШАМПИОНА, АЛИ... Звезда водила против првака Европе, Манчестер сити преокретом до тријумфа

FOTO: Tanjug/AP

Kada naspram sebe imate tim koji "vredi" 1,1 milijardu evra (a vaš oko 70 miliona), kada samo jedan član startne postave rivala "vredi" triput kao cela vaša ekipa... Kada, pritom, gostujete braniocu evropskog trona, ekipi koja je u sezoni 2022/2023 samlela (maltene) sve pred sobom, i to u svim takmičenjima, onda su šanse za uspeh male. Baš male.

Ali, nisu se u takve prognoze uzdali crveno-beli u Mančesteru, već probali da sve što znaju i sve za šta su se pripremali - sprovedu u delo, nadajući se da će izdržati očekivanu ofanzivnu rapsodiju apsolutnog favorita.

I, toliko dugo su izdržali, da su pred sam kraj prvo poluvremena - poveli. A ko zna kako bi se meč i završio da dotadašnji junak utakmice, 27-godišnji čuvar mreže srpskog prvaka Omri Glazer, nije napravio veliki kiks u 60. minutu.

No, krenimo redom.

Posle dominacije "građana" Pepa Gvardiole, njihovih 67% vremena s loptom u posedu, posle njihova čak 22 šuta u uvodnoj polovini utakmice, posle sedam dotadašnjih odbrana izvrsnog Glazera, Zvezda je, baš kao što je priželjkivala, iz kontre povela protiv prvaka Evrope. Šta su sve do tada izdržali Glazer, Mijailović, Điga, Dragović, Rodić, Hvang, Stamenić, Bukari, Ivanić, Mitrović i Endijae, i koliko su truda uložili, možda i ne čudi.

Vrlo brzu akciju Ivanić - Bukari najpre je ispratila visoko podignuta zastavica pomoćnog sudije, no činjenica da je lopta završila u mreži naterala je arbitre da pogledaju snimak. I, ispostavilo se da nikakvog ofsajda nije bilo, te je Bukarijev gol Mančester sitiju (VIDEO) em postao validan, em pretio da bude uvod u najveću senzaciju na startu Lige šampiona.

Osman Bukari daje gol prvaku Evrope na meču Mančester siti - Crvena zvezda u Ligi šampiona / FOTO: Tanjug/AP

Prvak, naravno, ne bi bio prvak, da nije odmah posle velikog predaha krenuo po odgovor. I, odgovorio je za 70 sekundi posle dolaska iz svlačionica: Holand se odlično probio i veoma dobro zagradio, a onda proigrao desno od sebe izuzetno opasnog Alvareza. Ovaj je u punom trku jednim potezom kopačke loptu sklonio Glazeru koji mu se bacio "u noge", a odmah u sledećem koraku uspeo da "bubamaru" skrene u mrežu gostiju (VIDEO).

A Hulijan Alvarez je naredni gol dao kako se, verovatno, ni sam nije nadao. Dotad sjajni Glazer je, nedugo posle "skidanja" zicera Holandu, što mu je bila deveta odbrana kojom je sprečio promenu rezultata, u 60. minutu napravio veliki kiks. Argentinac je izveo slobodan udarac sa leve strane, centaršut je preleteo sve koji su želeli da loptu dočekaju glavom, a onda je Glazer "poleteo" želeći da "boksuje" i... promašio sve (VIDEO). Lopta je prošla pokraj njegove šake i odsela u mreži za 2:1 i erupciju oduševljenja domaće publike.

Tog oduševljena je bilo i 13 minuta kasnije, kada se Rodri odličnom kretnjom "prošetao" kroz odbranu rivala i plasirao loptu u nebranjeni deo mreže (VIDEO), a taj odlazak favorita na dva razlike potpuno je srušio nade crveno-belih da mogu do čuda, iako su samo koji tren kasnije osvežili napad Krasoom i Olajinkom (ušli umesto Endijaea i asistenta Ivanića).


U nastavku meča, uz nove izmene, i to na obe strane, crveno-beli su, koliko su mogli, pokušavali da dužim držanjem lopte u posedu dođu do pogotka koji bi još jednom uzburkao strasti u Mančesteru, ali... za to je bilo prekasno. Prvak Evrope je opravdao ono što su svi od njega i očekivali, ali će ostati upamćeno da je protiv "otpisane" Zvezde gubio i, na momente, bio prilično nemoćan pred bravurama Glazera koji možda jeste iz uloge junaka prešao u oni koja se opisuje rečju "tragičar", ali je i pored toga bio najbolji pojedinac u taboru crveno-belih. I mnogi drugi članovi srpskog prvaka koji su igrali na "Etihadu" mogu da budu i te kako ponosni na svoj učinak. Za timski je, protiv ovakvog giganta, ipak potrebno veće čudo od jednog vođstva. Makar ono bilo u gostima.

KRAJ! Mančester siti - Crvena zvezda 3:1

90' - Traže domaćini penal, ali uzalud, ni korner neće dobiti. Lopta za Zvezdu posle opasne akcije Dokua, koji je probao da proigra Holanda, a ovaj nije uspeo da šutira usled duela sa Degenekom.

90' - Igra se četiri minuta sudijske nadoknade vremena.

87' - Kangva se dobro ubacio po desnoj strani, centrirao, ali ne i dovoljno dobro da uposli Krasoa, presekli su to dodavanje domaći igrači. Nema šta, odlično igra odbranu Siti. A kako i ne bi, kada je prvak Premijer lige, Lige šampiona, svetskog klupskog prvenstva...

86' - ZVezda sada ima nešto duže loptu u posedu...

83' - Izuzetni i ovoga puta Fil Foden napušta teren (Oskar Bob je ušao), a još dvojica igrača iz Sitija takođe idu da odmore. Rodri izlazi, menja ga Filips, a Diasa menja Riko Luis.

82' - Žuti karton za Marka Stamenića. A odmah posle toga, nove izmene u Zvezdi. Borbenog Hvanga menja Kvanga, a strelca Bukarija defanzivac Miloš Degenek.

SITI SE NIKAD NE ZADOVOLjAVA: Ovako je Zvezda primila treći gol u Mančesteru (VIDEO)

79' - Lučić driblinzima pokušava da stvori šansu saigračima, ali dva uspešna na levom krilu - nisu donela i dobar centaršut.

78' - Burni momenti, ponovo. Zvezda je pripretila po levoj strani, potom Hvang izgubio loptu što je pokrenulo vrlo brzu kontru Fodena, a njegovo dodavanje ka Holandu u poslednji čas presekla odbrana crveno-belih. Tačnije, iskusni Dragović.

77' - Vladimir Lučić menja Stefana Mitrovića.

73' - Gol za Mančester siti! Vodi šampion Evrope sa 3:1, posle duge akcije u i oko Zvezdinog šesnaesterca. U njoj se, na kraju, lepo probio Rodri i plasirao loptu u dalji, desni ugao gola crveno-belih. Majstorski, nema šta, a deluje tako jednostavno.

69' - Siti lako probija Zvezdu u ovim trenucima po levoj strani, usledio je šut koji je, upućen iskosa, Glazer odbranio - 11. njegova intervencija. Zvezda je imala dva šuta u okvir gola. Ukupan odnos udaraca: 30-3.

67' - Ivanić u šansi, ali.. iako je umeo iz takvih pozicia da postigne gol, nije precizan. Odmah potom menja ga Olajinka, a Endijaea - Žan-Filip Kraso. Osvežen je napad Zvezde.

66' - Neverovatan kiks Glazera! Ovako je Mančester siti poveo protiv Crvene zvezde (VIDEO)

65' - Nova, čak 10. odbrana Glazera! I pored velikog kiksa, on je svakako junak crveno-belih u dosadašnjem delu meča, sada je odbranio šut Holanda sa pet, šest metara. A već u sledećoj, veoma brzoj akciji domaćih, "građani" su pogodili spoljni deo mreže. Razgorpoadili su se izabranici Pepa Gvardiole u drugom poluvremenu. Očekivano.

61' - Posle duže vremena, šansa za Zvezdu! Hvang je šutirao nisko, po zemlji, ne i dovoljno snažno i precizno da bi dao gol.

60' - Neverovatno, gol za Siti, Alvarez je strelac iz slobodnjaka - Glazer je promašio loptu! Iskosa je centrirao/šutirao sada već dvostruki strelac, Hulian Alvarez, sve igrače koji su skakali lopta je preskočila, činilo se da će golman gostiju da je "boksuje", ali Glazer ju je promašio i ona je odsela u mreži. 

60' - Stamenić pravi prekršaj na levoj strani napada Sitija. Imaće domaćin slobodan udarac sa ugla šesnaesterca.

59'  - Akanđi menja Gomeza. Druga izmena kod domaćih.

58' - Au, kakva šansa za Siti! Glazer je odbranio šut Alvareza sa 15-ak metara, ali ne idealno - lopta se odbila pravo pred Holanda. U noge mu se bacio golman Zvezde i, čini se glavom, sprečio pogodak!

56' - Ruben Diaš dobija žuti karton. To je drugi igrač Sitija koji je opomenut, kod Zvezde je "zapisan" samo Rodić.

53' - Ovako je Mančester siti izjednačio protiv Crvene zvezde - snimak gola (VIDEO)

52' - Defintivno nije priznat gol Vokera koji se sjajno ubacio iza leđa Zvezdine odbrane, iskoristio lob-dodavanje, no... za manje od pola metra jeste bio u ofsajdu.

51' - Daje Siti još jedan gol, posle utrčavanja desnog beka, kapitena Kajla Vokera, ali podignuta je zastavica. Ofsajd.

49' - Pripretili su gosti kontrom, intervenisala je odbrana domaćina u poslednji čas.

Alvarez beži Glazeru i daje gol za Mančester siti protiv Zvezde / FOTO: Tanjug/AP

47' - Gol za Siti! Alvarez strelac, na dodavanje Holanda! Prilično jednostavno je delovala akcija "građana" na samom početku drugog minuta drugog dela utakmice, Holand je umaka odbrani Zvezde, a onda desno od sebe, na nekoliko metara od sopstvenog trka, ostavio loptu Alvarezu. Ovaj je jednim potezom kopačke loptu sklonio Glazeru koji se bacio "u noge", a odmah u sledećem koraku "ćušnuo" loptu u mrežu.

22.04 - Počelo je drugo poluvreme u Mančesteru! 

Evo kako su "delije" reagovale kada je Zvezda povela protiv Sitija:

 

Ne propustite: KAD ZVEZDA ŠOKIRA ŠAMPIONA EVROPE: Ovako je Bukari dao gol Mančester sitiju (VIDEO)

Kraj prvog poluvremena - 0:1! "Delije" su u transu, a kako i ne bi bile. Siti je imao 67% vremena loptu u svom posedu, 22 puta je šutirao, a onda... iz prvog, iz jedinog šuta - Zvezda je dala gol i vodi protiv branioca titule u Ligi šampiona, na njegovom terenu! Nagrada je to za sav uloženi trud, za one sjajne odbrane Glazera. Ali, ako neko misli da će biti lako protiv ekipe Pepa Gvardiole u narednih 45 minuta, veoma se vara.

45' - Najbolji mogući momenat za dolaženje u vođstva!

Osman Bukari daje gol za Zvezdu protiv Mančester sitija / FOTO: Tanjug/AP

45' - Posle video-provere, gol je priznat, nije bilo ofsajda, Osman Bukari je dao gol kojim je Zvezda povela protiv prvaka Evrope! Evo gde se nalazio kada je ka njemu krenula lopta:

Screenshot / TV Arena sport

45' - Zvezda je dala gol, Bukari iz kontre, ali... Ofsajd pokazuje pomoćni sudija!

44' - Samo što je ušao u igru, Doku je dvaput uspeo da se probije po desnoj strani, onda i omogućio šut saigračima, no nepreciznost je i ovoga puta koštala "građane".

44' - Bernardo Silva napušta igru. Ne hramlje, prosto je zamenjen. Doku je ušao na teren.

FOTO: Tanjug/AP

43' - Sprema izmenu Pep Gvardiola. Interesantno. Ne deluje na terenu da se neko povredio od igrača Sitija, ali... 

41' - Glazer još jednom spasava Zvezdu! Nova duga, a dobra akcija Sitija, Foden je na kraju glavom sa ivice peterca gađao mrežu gostiju, a golman crveno-belih odbranio!

Pokušaj Fodena sa peterca koji je Glazer odbranio / Screenshot / TV Arena sport

39' - I novi udarac s ugla je iznedrio dobru intervenciju Zvezdine odbrane, ali ne iz prvog, već iz drugog pokušaja, pa je Endijae izbacio loptu skroz do golmana mančesterskog tima. 

38' - Alvarez šutira sa 20-ak metara, Glazer brani. Nova dobra intervencija Zvzedinog golmana, a nedugo nakon toga, u nastavku akcije, Siti je izborio deseti korner.

36' - Prava opsada gola Zvezde u poslednjih 60-ak sekundi. Istračavao je Glazer van peterca, probali domaćini i da lob-dodavanjem ka Holandu dođu do prednosti, nisu to uspeli, pa ni iz sledeće zamisli, a kod treće su se spetljali. Ali, da je bilo lako Zvezdinim defanzivcima, nije ni najmanje...

34'- Alvarez šutira sa 16 metara, pogađa Đigu, lopta odlazi na levu stranu napada Sitija, odakle je usledilo nisko, pravovremeno proigravanje Holanda - a on je sa desetak metara poslao loptu nebu pod oblake. Velika priliak za Siti...

Detalj sa utakmice Mančester siti - Crvena zvezda u Ligi šampiona / FOTO: Tanjug/AP

31' - Rodić dobija žuti karton zbog načina na koji je zaustavio obećavajući napad Sitija.

30' - Prva dobra akcija Zvezde zbog koje su domaćini strepeli! U kontri 4 na 4 crveno-beli nisu na kraju uputili udarac kojim bi zatresli mrežu, ali je to sprečilo istrčavanje golmana Sitija. Sekund kasnije Bukari, koji je i poveo kontrapanad, pao je usled udarca koji je dobio, pa je, dok je ekipa iz Mančestera imala loptu na drugoj strani terena - meč prekinut da bi se Zvezdinom igraču ukazala pomoć. Nastaviće da igra.

Screenshot / TV Arena sport

29' - Glazer spasava Zvezdu! Druga odlična odbrana izraleskog golmana, Ake je (nedopustivo) ostao potpuno sam čekajući loptu iz kornera, poslao je glavom u donji desni ugao, a tamo je vrhovima prstiju Zvezdin golman interevnisao!

27'  - Nova dva naleta Sitija zaustavili su Zvezdini defanzivci. Tačnije, prvi je u dva navrata prekidao vezista Stamenić, a potom je Rodić novim dobrim potezom sprečio pogodak. Imaće Siti korner.

Screenshot / TV Arena sport

25' - Prečka! Pogađa je napadač Sitija, Holand! Hvang je isprva odlično presekao napad rivala, ali Mirko Ivanić je čekao da mu lopta dođe, što je Mateus Nunjes iskoristio da je osvoji. Potom je proigran na levom krilu Fil Foden, a on centirirao Erlingu Holandu čiji je udarac glavom uzdrmao okvir Zvezdinog gola.

24' - Prva javna opomena na meču. Rodri je dobio žuti karton zbog neopreznog starta, visoko podigunute noge.

24' - Pred početak meča Barak Bahar se srdačno i nasmejano pozdravljao sa kolegom, Pepom Gvardiolom, ali sada je ljut. Viče nešto Endijau, verovatno zbog njegove ne baš idealne kretnje u kontranapadima...

Pep Gvardiola i Barak Bahar pred meč Mančester siti - Crvena zvezda u Ligi šampiona / FOTO: Tanjug/AP

21' - Ukazala se prilika za kontru Zvezde, Bukari ju je započeo i - usled loše kontrole lopte, brzo ju je i okončao.

20' - Sve bolji "građani", sve konkretniji. Mogli su i do još jedne dobre šanse, no Erlingu Holandu beži lopta. Ali, nedugo zatim ponovo je ekipa Pepa Gvardiole uzela loptu.

17'  - Druga dobra šansa za Siti! Odlična razmena dodavanja Holanda i Alvareza, koji je na kraju sa ruba kaznenog prostora gurnuo loptu korak ispred sebe, pa šutirao pravo u Zvezdinog golmana.

16' - Zvezda, posle 21% vremena s loptom u svom posedu za ovih 15 minuta, pokušava da preko Rodića i njegovog centaršuta proigra Endijaea, ali lopta ne stiže do špica crveno-belih.

15' - Velika šansa za Siti! Rodri, strelac gola za pobedu u finalu Lige šampiona, umalo je i sad postigao jedan sa 13, 14 metara, ali je sjajna odbrana Glazera sprečila pogodak!

13' - Zvezda pokušava da organizuje i nešto duže akcije, ali posle dva, tri dodavanja - usled sjajnog presinga prvaka Evrope u posed dolaze igrači Mančester sitija.

10'  - Možda i najopasnija akcija Sitija od početka meča, polu-kontra je bila u pitanju, Holand se probijao po levoj strani, na kraju Foden bio u šansi, ali nije usledio ni precizan ni snažan šut.

8' - Ovako navijaju "delije" u Mančesteru:

 

7' - Siti nije uspeo u dve uzastopne akcije da pripreti kako je želeo, pa je narednu započeo od svog golmana. I, ta nova mu je donela novi, treći korner, jer se (opet po desnoj strani napada "građana"), pronašla rupa u Zvezdinoj odbrani. Silva je probao da centrirao i izborio udarac s ugla. Usledila je potom kratka akcija, a Fil Foden je raspalio po lopti sa preko 20 metara i iznudio korner jer je lopta zakačila glavu Đige.

6' - Navijači Zvezde, koji su na dve tribine, jedni ispod drugih, dovikuju se "Kosovo - Srbija!".

5' - Desni bek Sitija Voker se ubacio iza Zvezdine odbrane, tamo ga je na vreme proigrao Silva, a kapiten domaćih je iznudio korner. Ovoga dobro interveniše novajlija u Zvezdi, Điga i opasnost je otklonjena.

3' - Prva šansa za promenu rezultata. Posle kornera Mateus Nunjes je glavom pokušao da postigne gol, ali nije dobro izveo taj udarac.

2'  - Posle nešto duže akcije "građana", Zvezda je uzela loptu, Hvang dobro započeo kontru, ali je Diaš lako izašao na kraj sa Endijaeom i posed je ponovo preuzeo Siti. Koji je nedugo zatim iznudio korner.

1' - Utakmica je počela! Sa centra su krenuli fudbaleri Zvezde (i probali dugačkim dodavanjem da priprete, ali nisu uspeli).

Screenshot / TV Arena sport

20.59 - Minut tišine za žrtve zemljotresa u Maroku i strašnog nevremena u Libiji, gde je u bujicama posle popuštanja dve brane poginulo više hiljada ljudi.

Screenshot / TV Arena sport

20.58 - Himna Lige šampiona, a onda će sudija Žoao Pedro Silva Pinjeiro iz Portugala označiti početak meča

Screenshot / TV Arena sport

20.56 - Fudbaleri izlaze na igralište.

Screenshot / TV Arena sport

20.55 - Igrači su u tunelu koji vodi iz svlačionica na teren "Etihada".

Screenshot / TV Arena sport

20.53 - Optimizam ne manjka navijačima Zvezde:

20.46 - Završene su prve dve utakmice Lige šampiona. Njukasl se posle skoro dve decenije odsustva vratio - remijem sa Milanom (u Italiji je bilo 0:0), a u grupi u kojoj je Zvezda - Lajpcig je kao gost pobedio ekipu Jang Bojsa sa 1:3. Simakan je doveo Nemce u vođstvo već u 3. minutu, Švajcarci su u 33. izjednačili preko Elije (na asistenciju Ugrinića), a onda je Lajpcig u drugom poluvremenu obezbedio osvajanje celog plena. Šlager je u 73. minutu doneo 1:2 nemačkom klubu, a u drugom miutu sudijske nadoknade konačan rezultat postavio je Slovenac Benjamin Šeško.

20.38 - Ako je suditi po stavu bivšeg saigrača Nemanje Vidića, mladi Zvezdin levokrilni fudbaler Stefan Mitrović imaće baš težak posao večeras. Naime, Rio Ferdinand je, kao analitičar TNT sportsa rekao da se Siti i dalje sa pravom oslanja na 33-godišnjeg Kajla Vokera, koji je kapiten. A tvrdi da se oslanjaju "građani" na njega sa pravom jer je "Voker specijalista za zaustavljanje direktnih rivala" i "najbolji desni bek Premijer lige - svih vremena". A upravo će naspram njega igrati Mitrović.

20.32 - Više stotina "delija" ušlo je na stadion "Etihad", a mnogi tek treba da uđu. Podsetite se još jednom njihovog polaska iz centra grada:

 

20.24 - Jedan zanimljiv podatak sa sajta  UEFA (kad već danas citiraju sajt "Novosti", da uzvratimo). Dakle... Erling Holand je prošle sezone dao 12 golova za Mančester siti u Ligi šampiona, više od bilo kog drugog igrača. Ali, na poslednja tri meča u elitnom takmičenju nije se upisao u listu strelaca (što mu je najduži takav niz u karijeri kada se o UEFA Ligi šampiona radi).

20.16 - Kada smo već spomenuli jednu od promena za kojom je posegao Pep Gvardiola, taman eto prilike da se podsetite (ili, ako ste propustili - da uživate u priči) o tome kako je momak koji je pre četiri godine radio u pekari - sada postao uzdanica Mančester sitija. (Plaćen je 62 miliona evra, da ne pomisli neko da se radi o momku koji i dalje zna samo pekarski posao...)

20.13 - Što se Zvezde tiče, Naser Điba ne samo da debituje za nju u Ligi šampiona, već uopšte, za srpskog prvaka. Novi štoper crveno-belih je nedavno stigao u klub sa "Marakane" i prvi meč koji igra za Crvenu zvezdu - igra protiv prvaka Evrope. A i špic Šerif Endijae nije baš sa mnogo više iskustva: pre tri dana je odigrao prvi meč za ekipu iz Ljutice Bogdana, i pritom doživeo (za mnoge neočekivani) poraz od Čukaričkog.

20.09 - Iako su neki pisali da će "građani" igrati protiv Zvezde sa "drugim, trećim timom", to se nije obistinilo. Pep Gvardiola je u odnosu na poslednji premijerligaški meč Sitija napravio samo tri izmene: Ake i Gomez su u odbrani zamenili Akanđija i Gvardiola, dok u Ligi šampiona debituje Mateus Nunjes, i to umesto Dokua.

20.08 - Interesantno, četiri igrača manje na klupi ima Mančester siti od svog današnjeg rivala. Rezerve "građana" su dva golmana, Ortega i Karson, te Filips, Doku, Gvardiol, Akanđi, Bob i Luis. Kod Zvezde svoju šansu sa klupe čekaju takođe dva čuvara mreže, Popović i Vasiljević, te Degenek, Spajić, Kanga, Katai, Olajnika, Kraso, Milunović, Kangva, Lučić i Kabić.

20.05  - A ovako izgleda strateško rešenje Braka Bahara za utakmicu sa braniocem "ušatog" pehara, najpoznatijeg u klupskom fudbalu:

Sastav Zvezde za meč sa Mančester sitijem / Screenshot: UEFA

20.04 - Evo kako izgleda formacija Mančester sitija za meč sa Zvezdom:

Sastav Sitija za utakmicu Lige šampiona sa Zvezdom u Mančesteru / Screenshot: UEFA

20.01 - Dakle, informacije Đanija Ćurčića da će Pep Gvardiola odmarati neke igrače poput Holanda - nisu se baš ispostavile u potpunosti kao tačne, jer sjajni norvešni napadač igra od prvog minuta (iako je na klupi ostao, recimo, Gvardiol, ili Akanđi), dok je strateg Zvezde Barak Bahar rešio da suprotstavi prvaku Evrope formaciju sa četiri defanzivca, među kojima je i novopridođli Điga, u sredini terena bi sa Stamenićem trebalo da Korejac Hvang bude taj koji će i kvariti planove "građana" i kreirati napade crveno-belih, a brzonogi Bukari i Mitrović će nedavnom pojačanju, Endijaeu, pokušati da pomognu na najbolji način u nameri da se iznenadi branilac trofeja.


19.59 - Evo i sastava! 


Mančester siti: Ederson - Voker, Ruben Dišaš, Ake, Gomez - Rodri, Mateus Nunjes - Bernardo Silva, Alvarez, Foden - Holand


Crvena zvezda: Glazer - Mijailović, Điga, Dragović, Rodić - Hvang, Stamenić - Bukari, Ivanić, S. Mitrović - Endijae

19.55 - Interesantno, još nema zvanično objavljenih sastava za večerašnju utakmicu. Inače, UEFA protokol propisuje da se "do 90 minuta pre početka međunarodnog meča" sastavi i registracije učesnika meča moraju predati glavnom sudiji. On, potom, u prisustvu delegata i nekog od zaposlenih u tzv. "protokolu" kluba-domaćina sastavlja zvaničan spisak igrača, to se odmah šalje u sedište evropske kuće fudbala, a kopije dostavljaju novinarima. Od pomenutog roka za predaju liste igrača prošlo je 25 minuta, a UEFA se još ne oglašava... No, dobro, šta je tu je. Na njenom sajtu, pored pomenutog citiranja "Novosti", čitaoci širom sveta mogu da saznaju da se ime srpskog prvaka, za one sa engleskog govornog područja, izgovara kao "Ser-vay-na zvezda", što je još i korisna informacija, za razliku od pomalo čudnih tvrdnji nekih britanskih medija koji u svojoj najavi meča pišu "Crvena zvezda... ranije poznata kao Red Star Belgrade". 

19.37 - Situacija na stadionu "Etihad" je ... ne baš idealna za igru. Ali, svakako da su se na takvo stanje odavno navikli igrači Sitija. Usled celodnevne kiše, vlaga je čak 82%, teren, naravno, mokar (iako u odličnom stanju, kako i dolikuje prvaku Evrope) a temperatura je 18 stepeni. Vetar primetno duva, ali ne mnogo snažno - brzina mu je 22 kilometra na sat.

19.34 - Dok čekamo (svakog trenutka će) sastave za večerašnji meč, jedna vest o Zvezdi, ali i njenom najvećem rivalu. I... neće se baš navijačima crveno-belih svideti: FSS SE OGLASIO: Zvezdu "pogurala" sudijska greška, a Partizan oštećen odlukom arbitra

19.24 - Pozdrav za kolege i koleginice sa sajta UEFA. Čitaju "Novosti", citiraju naše informacije - kao što možete videti u priloženoj fotografiji, a čitamo i mi ono što se nađe na zvaničnoj internet lokaciji evropske kuće fudbala. A vi, dragi naši čitaoci, i dalje budite uz portal Novosti.rs. Na sasvim ste dobrom mestu.

Screenshot: UEFA

19.20 - KAKVA SCENA: Reka "delija" krenula kroz Mančester na meč Siti - Crvena zvezda (VIDEO)

18.42 - Fudbalskom klubu Crvena zvezda stiže podrška od - košarkaškog:

18.31 - Au, pa ovo ne smete da propustite. Ne smete! LEGENDA PARTIZANA BODRI CRVENO-BELE! Saša Đani Ćurčić za "Novosti" o Mančester siti - Zvezda (a i klicao je Putinu usred Engleske!) I to - uz video snimak. (Sa sve onim "ruskim" - Uraaaa usled Mančestera).

Saša Đani Ćuričić za "Novosti" pred Mančester siti - Crvena zvezda / FOTO: Đ. Samoilović

18.00 - Interesantna situacija na trgu na kome se okupljaju "delije". Njima se pridružio i jedan mladić iz Južne Koreje, koji je uz Zvezdu jer je u nju nedavno došao njegov omiljeni igrač (i, kako kaže, "najbolji na svetu") Hvang In-Beom. Za "Novosti" kaže da će meč sa prvakom Evrope biti veoma težak, ali da će "Hvang sigurno ili dati gol, ili asistirati". Ističe da zna da je Zvezda ranije bila prvak Evrope, a da će njegov sunarodnik "igrati kao u korejskoj izreci, 'kao pas', što znači da će dati sve od sebe, od prvog do poslednjeg minuta".

FOTO: Đ. Samoilović

17.55 - OMLADINCI ZVEZDE UPOZNALI SNAGU MANČESTER SITIJA: Crveno-beli se isprsili, dali dva gola - a ubedljivo poraženi

17.46 - Samo što je u 78. minutu Bubanj smanjio na 4:2, omladinci Zvezde primaju još jedan gol - Heski donosi 5:2 "U19" selekciji Mančester sitija.

17.45 -  "AKO ZVEZDA DA GOL - BIĆE LUDNICA!" Engleski Srbi došli da bodre srpskog prvaka, evo šta za "Novosti" kažu o meču Mančester siti - Zvezda

 

17.17 - Jovan Mijatović svojim pogotkom smanjuje prednost omladinaca Mančester sitija na 4:1. U toku je 57. minut. Kakav početak drugog poluvremena... Četiri gola u razmaku od 48. do 57. miinuta.

17.16 - Emilio Lorens je bio strelac u 48, Dikson u 50. minutu... a evo ovog časa i 4:0 za mlade "građane", i to golom Tejlora iz kornera u 55. minutu! Zvezda gubi sa četiri razlike na otvaranju nove sezone UEFA Liga šampiona za mlade.

17.13 - Omladincima Zvezde naprasno - baš ne ide. U 48. i 50. minutu su opet kapitulirali, te njihovi vršnjaci iz Sitija sada vode sa 3:0.

17.01 - Interesantan podatak: Ceo seniorski tim Mančester sitija vredi 1,18 milijardi evra, a Zvezde 71 milion. Ili, može i ovako: samo Erling Holand je skoro tri puta vredniji od kompletne ekipe crveno-belih. 

16.48 - U 43. minutu omladinci Sitija su poveli protiv vršnjaka iz Zvezde, strelac je Lorens. Nedugo zatim, odsviran je i kraj prvog poluvremena.

16.46 - Što se vesti koje se baš fudbala tiču, evo dve kratke. Jedna je o omladincima, čije prvo poluvreme se privodi kraju, uz 0:0 na semaforu i dve solidne prilike za mladog Zvezdinog špica Mijatovića. A druga se tiče seniorskog pogona crveno-belih. Kako javlja Mocartsport, trener srpskog prvaka Barak Bahar odlučio je da ni Olajinka, ni Kraso ne igraju u startnoj postavi večeras, iako su na početku okupljanja ove, nove ekipe Zvezde bili nosioci njene igre (mnogima je još u sećanju onih 5:0 za 30 minuta protiv Fiorentine). Ipak, večeras će navodno ostati na klupi, bar kada se o početku meča radi, jedini špic će biti novopridošli Šerif Endiaje, a njemu će u napadu kao drugi istureni igrač biti najbrži fudbaler Zvezde, Osman Bukari.

16.44 - Delije se polako ali sigurno već okupljaju... Konkretno, grupa koju vidite na fotografiji je stigla iz - Brentforda. 

FOTO: Đ. Samoilović

16.20 - I, vreme je za anketu "Novosti":

Anketa

Koji će rezultat biti u meču Lige šampiona Siti - Zvezda?

16.16 - Posle uvodnih 15 minuta, rezultat na meču omladinskih ekipa je i dalje 0:0.

16.01 - Počela je utakmica omladinaca Sitija i Zvezde.

15.55 -  GDE SE PEP ŠIŠA I KO IGRA VEČERAS? Utisci „Novosti“ po obilasku kišnog Mančestera pred meč Zvezde i Sitija

15.43 - A U FOKUSU... Kako britanske novine danas izveštavaju o meču Mančester siti - Crvena zvezda?

"Delije" u centru pažnje

Tradicionalno, veliki broj navijača Crvene zvezde prati voljeni klub na međunarodnim gostovanjima, a iako se na britansko tlo, zbog viznih propisa, stupa malo teže nego u neke druge države, ipak se očekuje i primetno prisustvo "delija". Tim pre što su put Mančestera krenule ne samo pristalice Zvezde iz Srbije, nego i iz brojnih evropskih zemalja, a nekoliko desetina iz onog najvatrenijeg jezgra - i živi i radi poslednjih godina u Engleskoj.

Okupljanje ''delija'' je na Šambles skveru u 17 časova, odakle će krenuti put ''Etihada'', a na portalu "Novosti" moći ćete i dešavanja vezana za Zvezdine navijače da pratite jer su "Novosti" i na licu mesta.

Bahar spremio veliko iznenađenje?

Prema saznanjima Mocartsporta, trener Crvene zvezde će na teren od prvog minuta izvesti ofanzivnu ekipu, a tome se niko nije nadao. Ispred mreže dominira Omri Glazer, ali se očekuje da debitantske minute upiše štoper Naser Điga, koji je dobio prednost pre Uroša Spajića, Nemanje Milunovića i Miloša Degeneka. Novajlija iz Bazela je brz i agresivan, dobro se služi sa obe noge, a delije veruju da će protiv "građana" opravdati epitet pojačanja.

Mesto u defanzivi zacementirano je kapitenu Aleksandru Dragoviću i levom beku Milanu Rodiću, dok će uz desnu aut-liniju dejstvovati prvi put Srđan Mijailović, dok će Korejac Hvan igrati uz Marka Stamenića. Kao najistureniji biće Šerif Endiaje, iza koga će biti Osman Bukari i Mirko Ivanić. 

Potencijalni sastav Crvene zvezde (3-4-2-1): Glazer - Điga, Dragović, Rodić - Mijailović, Stamenić, Hvan, Mitrović - Bukari, Ivanić - Endiaje.

Uoči meča

Trener Zvezde Barak Bahar je nedugo posle zanimljivog obraćanja medijima na konferenciji za  štampu izveo ekipu crveno-belih na mesto poprišta predstojećeg duela.

Pred praznim tribinama istrčali su Zvezdini igrači na teren kako bi odradili poslednje pripreme i adaptirali se na sve uslove pred duel sa aktuelnim šampionom Evrope. 

 

A da će biti zanimljivo, biće. I večeras na "Etihadu", ali i u Zvezdinoj grupi u kojoj još igraju Jang Bojs - Lajpcig, baš kao i na drugim terenima.

Podsetimo, sastaju se od 18.45 Milan - Njukasl i pomenuti Švajcarci i Nemci koji su sa Zvezdom i Sitijhem u grupi, dok od 21 igraju Barselona - Antvert, Fejenord - Seltik, Lacio - Atletiko Madrid, PSŽ - Borusija Dormund i Šahtjor - Porto.

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

HAOS U RIMU! Novak Đoković gleda i ne veruje šta se dešava