ZVANIČNO: Odložene fudbalske utakmice zbog Dana žalosti

Tanjug

26. 09. 2023. u 13:10

Utakmice devetog kola fudbalske Super lige i Prve lige Srbije odložene su danas zbog proglašenog Dana žalosti povodom događaja na Kosovu.

ЗВАНИЧНО: Одложене фудбалске утакмице због Дана жалости

FOTO: A. Ilić

"Zbog odluke Vlade Srbije da proglasi Dan žalosti i događaja na Kosovu i Metohiji, odlažu se sve utakmice devetog kola Super lige i Prve lige Srbije koje je trebalo da budu odigrane u periodu od 26. do 28. septembra", navodi se u saopštenju Super lige Srbije.

Kako se dodaje, termini odigravanja odloženih utakmica biće naknadno određeni.

"Zajednica fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije i svi njeni članovi odaju poštu nastradalima i saosećaju sa našim narodom na Kosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju.

Među utakmicama koje su odložene je i 171. "večiti" derbi između Partizana i Crvene zvezde koji je trebao da se odigra sutra od 19.00 na stadionu u Humskoj.

Vlada Srbije je ranije saopštila je da je u sredu, 27. septembra, Dan žalosti povodom tragičnih događaja na Kosovu, u kojima je ubijeno najmanje četvoro Srba.

"Vlada Srbije moli sve medije i organizatore javnih manifestacija da u sredu, 27. septembra, prilagode svoj program Danu žalosti i na taj način odaju poštu nastradalima na Kosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju Vlade, nakon današnje sednice.

U sukobu grupe Srba sa Kosova i kosovske policije u nedelju, u selu Banjska, ubijen je jedan albanski policajac i najmanje četvoro Srba.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)