"NISU ONI TU ZBOG LJUBAVI PREMA ZVEZDI": Nenad Lalatović otvorio dušu nakon remija crveno-belih

Novosti online

06. 10. 2023. u 12:30

NAKON neočekivanog remija Crvene zvezde i Jang bojsa na "Marakani" sud o duelu dao je i nekadašnji trener Crvene zvezde Nenad Lalatović.

НИСУ ОНИ ТУ ЗБОГ ЉУБАВИ ПРЕМА ЗВЕЗДИ: Ненад Лалатовић отворио душу након ремија црвено-белих

FOTO: FK Crvena zvezda

Nenad Lalatović je u razgovoru za "Republiku" analizirao meč.

- Bez obzira na krajnji rezultat, crveno-beli su odigrali kvalitetan meč. Posebno poslednjih 20 minuta. Nisu se obrukali, ali svi smo mi očekivali pobedu, posebno protiv Jang bojsa, ipak nisu oni Mančester siti. Bitno je da nisu izgubili, na Marakani ne sme da se izgubi, ja nikada nisam izgubio utakmicu u Evropi na domaćem terenu. Sada je Zvezdina realnost da budu na kraju treći, ako budu drugi biće senzacija, a ako završe na četvrtom mestu biće prava katastrofa, izjavio je Lalatović.

Smatra da je pobeda izostala zbog toga što Zvezda nema jakih utakmica u domaćem prvenstvu.

- Izgleda mi kao da Crvena zvezda nema dovoljnu snagu, ali to je zato što prvenstvo Srbije nije dovoljno jako. S druge strane, protivnici crveno-belih igraju u mnogo jačim ligama i onda imaju snagu da izdrže meč. Zbog toga srpski tim igra dobro prvo poluvreme, a onda padne. Ako se pogleda trenutan nivo Liga Evrope bi bila idealno takmičenje, bar dok se ne uigraju.

Tim je odličan, možda najbolji u istoriji crveno-belih, ali prosto nije još na očekivanom nivou. Nedostaje mu još dobrih utakmica, potrebno je vreme da bi pokazao vrhunac. Stranci su došli zbog Lige šampiona, a ne zbog ljubavi prema Zvezdi, tako da oni u domaćem prvenstvu daju 50 odsto svojih mogućnosti. Zbog toga posle ne mogu da pokažu svoj kapacitet u Evropi, jer ostanu bez snage, objašnjava Lalatović.

Primetio je još nešto tokom sinoćnjih 90 minuta na ''Marakani'', to je bitno uticalo na promene rezultata.

- Ono što je sigurno u Ligi šampiona nema čuvanja rezultata, čim to počneš da radiš odmah gubiš. To smo videli na meču protiv Švajcaraca čak dva puta. Prvo je Zvezda čuvala rezultat, pa je primila gol. Onda je isto uradila ekipa Jang bojsa, pa su crveno-beli stigli do izjednačenja. To prosto tako ide, zaključio je Lalatović.

BONUS VIDEO: Selektor SAD Stiv Ker kupio deonice Majorke

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)