MOĆNA ZVEZDA DEMOLIRALA ASVEL: Neverovatan meč crveno-belih na startu Evrolige

Novosti online

05. 10. 2023. u 20:48 >> 19:55

CRVENA zvezda demonstrirala je silu u 1. kolu Evrolige protiv Asvela. Nestvarno šutersko veče imao je domaćin koji je zasluženo slavio protiv Francuza rezultatom 94:73

МОЋНА ЗВЕЗДА ДЕМОЛИРАЛА АСВЕЛ: Невероватан меч црвено-белих на старту Евролиге

FOTO: M. Vukadinović

Ako se po jutru dan poznaje, Crvena zvezda biće težak zalogaj svim protivnicima ove sezone. Neverovatnom šuterskom predstavom domaći su lakše nego što se očekivalo upisali prvu pobedu u evroligaškoj sezoni. Sjajnu rolu kod domaćina imali su Rokas Gedraitis, kao i Šabaz Nejpir.

Sjajno da bolje nije moglo je crveno-beli su otvorili meč. Imali su pet pogođenih trojki na startu. Iz isto toliko pokušaja. Precizni su dva puta bili Šabaz Nejpir i Marko Simonović, jednu je ubacio Lazić.

Visok ritam igre održavali su domaći i nakon pet minuta imali 18:7, odličnu rolu imao je Marko Simonović koji je ubacio čak 10 poena u isto toliko minuta. U prvoj četvrtini, Zvezda je 7/9 sa distance, dok su gosti na svega 1/6, a rezultat je bio 29:18.

Nije obarao tempo tim Duška Ivanovića. Nastavili su sa impresivnom igrom i u odbrani, kao i u napadu.

Tri trojke iz pet pokušaja pogodio je Nejpir, a savršen je za tri bio Rokas Gedraitis koji je pogodio četiri iz isto toliko pokušaja. Bio je najefikasniji u domaćem sastavu sa 14 poena, dok je Nejpir ubacio jedan manje, za zasluženo vođstvo 52:31.  

Gde je stao Gedraitis u prvom poluvremenu nastavio je odmah u trećem, zajedno sa Nejpirom i Markom Simonovićem izluđivali su rivala, te nakon pet minuta igre imao je domaći sastav zasluženu prednost 62:43.

Opao je u nastavcku ritam igre, dozvolili su crveno-beli rivalu da napravi seriju 7:2, a tada je Nemanja Nedović preuzeo odgovornost i dalekometnom trojkom prekinuo nalet gostiju, koji mogu da budu zadovoljni ušli su u poslednju deonicu rezultaotm 69:55.

Napravila je na startu poslednjeg perioda Zvezda seriju 5:0, uz četiri poena Nedovića, na isti način odgovorili su gosti, a to je razljutilo Nejpira koji je poslao dalekometnu trojku za 77:70. Do kraja je dobrom odbranom odolela naletima rivala Zvezda i zasluženo slavila 92:73

CRVENA ZVEZDA - ASVEL  94:73 (29:18, 23:13, 17:24, 25:18)

Crvena zvezda: Lazarević, Teodosić 3, Hanga 7, Mitrović 9, Lazić 6, Simonović 14, Šanbaz Nejpir 21, Tobi, Ilić 5, Nedović 12, Gedraitis 17, Kuzmić.

Asvel: Skot 13, Li 7, Lovernj 18, Luvavu 13, Dalo, Džekson, De Kolo 13, Egbunu 7, Fal, Noam, Džekson 2

CRVENA ZVEZDA - ASVEL  94:73 (29:18, 23:13, 17:24, 25:18)

39' Ponovo je polovičan sa penala bio Lovernj. Mitrović još jednom sjajno polaže u maniru vrsnog plejmejkera - 92:73

38' Ilić nakon dosta muka poentira 88:72.  Potom su se odbranili crveno beli, a nakon toga Mitrović dobija neverovatnu loptu od Teodosića i uvećava prednost domaćina dodatno

37, Au, šta se sada dogodilo. Pokušao je Luvavu da položi, blokirao ga je Hanga, a onda uz faul pogađa Lovernj 86:72. Promašio je penal, imali su gosti drugu priliku za tri,m, ali je Skot bio neprecizan.

36' Luka Mitrović raspoložen u ovim trenucima, dolazi do novih poena. Lovernj na drugoj strani polovičan sa penala - 84:67. Hanga pogađa za dva, usledio je odgovor De Koloa za tri - 86:70.

35' Lepo je Teodosić proigrao Ilića, a on laganim poenima uvećao je prednost Zvezde na 82:63.

34' Prave sada gosti seriju 5:0, nezaustavljiv je bio Skot. Odgovorio je Nejpir trojkom za 77:60. Tri penala dobio je skot. Promašio je dva. Fauliran je u nastavku Luka Mitrović pri šutu, pogodio je oba puta 79:63.

32' Sjajno je i Nedović položio, naterao je Parkera da traži minut odmora 74:55. Serija Zvezde 5:0.

31' Polovičan je bio sa penala Gedraitis. Nakon toga promašuju gosti dva penala, a Marko Simonović sjajno utrčao za 72:55.

M. Vukadinović

TREĆA DEONICA 69:55

30' Pogodio je dvojku Frank, a nakon jedne sporne situacijedugo su sudije gledale snimak zbog greške u radu semafora.

29' Nemanja Nedović! Pogađa bek Zvezde trojku i to sa desetak metara preko Luvavua. Dva penala pogodio je Hanga - 69:50.

26' Nastavio se period dobre igre za Asvel, pogodio je lako Li, a na drugoj strani promašio je Nedović, a potom i Hanga iz druge šanse.

25' Lagano se prikrao Nemanja Nedović ukrao loptu i došao do lakih poena. Odgovor je brzo stigao iz ugla, Timoti Luvavu pogodio je prvu trojku, a onda je na nezadovoljstvo navijača sviran faul u napadu Nemanji Nedoviću

24' Nando de Kolo pogađa za tri, prekida dobar ritam domaćih, a potom odličnom odbranom Lazić ga tera na grešku.

M. Vukadinović

23' Sjajno zakucavanje Marka Simonovića, a potom promašaj za tri Lovernja. Nepir odličan na skoku, a potom je probao za tri. Skok Lazića, novi promašaj Geadritisa, ali Fal pravi faul u napadu. Kažnjava Lazić trojkom - 62:37.

22' Timoti Luvavu bio je fauliran na pokušaju za tri, pogodio je sva tri. Odgovorio je Nejpir za tri 57:37.

21' Prvu trojku u drugom poluvremenu pogodio je Žofri Lovernj, Nejpir na drugoj strani dva penala, pogađa oba - 54:34.

DRUGA ČETVRTINA 52:31

20' Egbonu dolazi do sedmog poena, a sjajnim krosoverom Nejpir je napravio prostor za treću trojku iz četiri pokušaja.

19' Nando de Kolo je dobio tri penala nakon što je nagazio na nogu Geadritisa, usledilo je negodovanje trenera Zvezde Duška Ivanovića, a to je nateralo sudije da pogledaju snimak. Nisu promenili odluku delioci pravde. Pogodio je samo dva penala košarkaš Asvela. Rokas! Pogađa Geadritis novu trojku - 29:29

M. Vukadinović

17' Polovičan je bio Luvavu sa penala, ali i Mitrović - 46:27.

16' Tri od tri za tri poena Rokasa Geadritisa. Njegov doprinos u odbrani takođe zadaje glavobolje rivalu.

15' Pokazuje Šabaz Nejpir da će biti veliko pojačanje iz nemoguće situacije pogodio je sa poludistance. Odgovorio je Lovernj - 39:27. Nije dugo bilo poena Rokasa Geadritisa, a onda je trojka razgalila sve u areni.

14' Dva penala ubacio je i Nemanja Nedović za do tada maksimalnih 34:20. Ponovo je Nedović bio taj koji je poentirao, ovoga puta uz dodatni penal, a Egbunu je bio precizan na drugoj strani - 37:24

13' Pogodio je Nando de Kolo za goste, uspeo je da otvori deonicu, a potom je usledila trojka za domaćina pogodio ju je Miloš Teodosić.

M. Vukadinović

12' Odlična odbrana Hange, a potom i faul Džeksona. Četvrta izgubljena lopta gostiju. Zvezda na jednoj za sada. Prelepa asistencija Teodosića ali nije realizovao napad Ilić.

11' Prva izgubljena lopta za Crvenu zvezdu. Promašaji na obe strane, Hanga i Frenk bili su neprecizni.

PRVA ČETVRTINA 29:18

10' Skot pogađa preko Dalibora Ilića. Sjajni Teodosić probija po desnoj strani, ali pogađa drugi obruč. Zanimljivo je da gosti nisu napravili faul u prvih 10 minuta, a primili su 29 poena. U prvoj četvrtini, Zvezda je ubacila prvih pet dalekometnih šuteva, a deonici završila sa sjajnih 7/9 sa distance, dok su gosti na svega 1/6.

9' Prve minute dobili su i Dalibor Ilić i Nemanja Nedović, Marko Simonović postigao je do sada deset poena. Adam Hanga pogađa sedmu trojku iz devet pokušaja za Zvezdu. 29:16.

M. Vukadinović

7'Skot je pokušao za tri, neprecizan je. Jedan od pet imaju gosti, a Marko Simonović postiže nove poene za 26:16

6' Šesti poen Nejpira na meču, promešao je odbranu rivala - 24:14. Prve minute za Zvezdu u Evroligi dobio je i Miloš Teodosić.

PROČITAJTE JOŠ: OVACIJE KAKVIH ODAVNO NIJE BILO: Kada je on ušao u Arenu pred Zvezda - Asvel, nema ko nije bio srećan (FOTO)

5' Osmi poen Lovernja. Dosta problema zadaje domaćim igračima u reketu. Rokas Gedraitis pogađa šestu trojku na meču - 22:14

4' Egbunu je bio polovičan sa penala, a novu trojku, petu do sada pogodio je Nejpir - 18:7.  Hvata ritam Asvel, Li pogađa trojku, odgovara Simonović 19:10

3' Au, kakav start Zvezde. Trojka za trojkom. Do sada ih imaju pet. Pogodio je još jednu Simonović, pa Nejpir. Dvojku Geidraitis...

2' Ponovo pogađa Lovernj, a novu trojku za domaće postigao je Simonović. Usledio je loš napad gostiju, isteklo je vreme za napad.

PROČITAJTE JOŠ: CRVENO-BELO U SRCU: Evo šta je Novak Đoković uradio zbog meča Zvezda - Asvel u Evroligi

1' Sjajna atmosfera u Areni. Prvi napad ima Asvel. Prve poene na meču postigao je Žofri Lovernj - 0:2. Usledio je odgovor Lazića koji je pogodio za tir iz ugla.

Startna petorka Zvezde: Lazić, Nejpir, Geadraitis, Simonović, Kuzmić

Startna petorka Asvela: Li, Dekolo, Luvavu, Lovernj Egbunu

UOČI MEČA

18.50 - Igrači crveno-belih spremni su za početak meča u Beogradskoj areni.

18.38 - OBRT! Šabaz Nejpir ipak je u timu Crvene zvezde. Iako ga prvobitno nije bilo na semaforu, a ni na početku zagrevanja, tu je.

17.30 - Crvena zvezda će u večerašnjem meču biti jednog plejmejkera. Na zvaničnom semaforu u Areni nema imena Šabaza Nejpira, a nije izašao ni na zagrevanje sa saigračima. Nezvanično, radi se o povredi. Mesto u timu zauzeće Dejan Davidovac.

Crveno-beli u večerašnji duel i novu sezonu ulaze sa velikim ambicijama, iako je tim znatno izmenjen u odnosu na prošlu sezonu. Klub je zamenio čak deset igrača, pa mnogi smatraju da će im trebati vremena da se uigraju.

Na drugoj strani tim Asvela ambiciozno dolazi na gostovanje uz želju da se Zvezdi revanšira za poraz u poslednjem duelu koji su pretrpeli u drugoj utakmici u okviru pripremnog turnira na Sardiniji.

Nova sezona u Evroligi imaće i novi format takmičenja, plej-in. Plasman u plej-of na kraju regularnog dela sezone izboriće timovi od prvog do šestog mesta na tabeli, a sedmoplasirana i osmoplasirana ekipa igraće jednu utakmicu i pobednik će ići direktno u plej-of Evrolige.

Poražena ekipa iz tog duela igraće tri dana kasnije protiv pobednika ekipa koje su zauzele deveto i 10. mesto na tabeli u regularnom delu. Domaćini svake utakmice u plej-in-u biće ekipe koje su bile bolje plasirane na tabeli u regularnom delu. Regularna sezona u Evroligi trajaće do 12. aprila 2024. godine.

REČ TRENERA ZVEZDE - Duško Ivanović: Najopasnija i najteža utakmica

- Idemo meč po meč. Napravili smo skup dobrih igrača koji tek treba da budu dobri. Naša očekivanja su najveća. Ali, za nas je ovo najopasnija i najteža utakmica, jer je prva. Igrači jedva čekaju da počne. Sve to treba da se uskladi, da ne izgorimo. Nadam se da smo dovoljno iskusni da možemo da odigramo na 40 minuta - istakao je Ivanović i dodao da zna da se igra francuske ekipe odvija preko De Koloa i Lovernja.

- Sa njima i bez njih to su dve potpuno nove ekipe. Ja mislim da nije bilo sakrivanja na pripremnom meču. Ali niti smo mi, niti oni bili kompletni -zaključio je Ivanović.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove